Merikanto-opisto juhlii 50 vuottaan orkesterileirillä ja konserttikiertueella – myös Oriveden koululaiset saavat oman konserttielämyksen

Merikanto-opisto luovi etäyhteyksin korona-ajan ylitse. Tässä Oriveden piano-opettaja Ville Westergård valmistelemassa kotoa malleja ja vastauksia, liveyhteydet hän otti pääasiassa Orivesi-talolta. Kuva: Iisa Westergård.

Merikanto-opisto juhlistaa 50-vuotista toimintaansa koulukonserttien kiertueella opiston eri toimipisteiden yhteisen orkesterileirin päätteeksi.

Konserttiohjelma koostuu useiden erilaisten soitinkokoonpanojen esityksistä laidasta laitaan, muun muassa klassisesta orkesterimusiikista, elokuvamusiikista ja harmonikkayhtyeen tulkitsemasta Nightwish-hitistä.

Mukana on soittajia kaikilta opiston toiminta-alueen paikkakunnilta; Virroilta, Ähtäristä, Mänttä-Vilppulasta, Ruovedeltä, Juupajoelta ja Orivedeltä.

Konsertin ohjelmaa hiotaan tällä viikolla torstaista lauantaihin orkesterileirillä Nuorisokeskus Marttisessa Virroilla. Leirin noin 150 soittajaa esiintyvät lauantaina Virtain liikuntahallilla kaikille avoimessa konsertissa, jossa kuullaan jousi- ja puhallinorkestereita, kitarayhtyeitä sekä harmonikkayhtyeen esityksiä.

Seuraavalla viikolla konsertti esitetään koululaisille Ähtärissä, Virroilla, Mänttä-Vilppulassa ja Orivedellä. Orivedellä koululaiskonsertti järjestetään ensi viikon tiistaina iltapäivästä liikuntahallissa.

Leave a Comment