Fortunan edustus hävisi tiukan taistelun jälkeen – lauantaina voitto haetaan jälleen kotihallissa, jonne vieraaksi saadaan naapurikunnan joukkue

Fortuna
Jasperi Jokinen (oik.) torjui 34 kertaa ja kuittasi myös yhden syöttöpisteen ottelussa JäHiä vastaan. Keskustelukumppanina maalivahtivalmentaja Arto Weckman. Kuva: Päivi Kettumäki

Fortunan edustus jäi kovasta taistelusta huolimatta ilman pisteitä viime lauantain vierasottelussa JäHiä vastaan III-divisioonan ottelussa Tampereella.

Peli aaltoili puolelta toiselle ja voitto olisi ollut mahdollista naulata kotiin toisessa erässä, mutta ”rouva fortuna” ei ollut nyt nimijoukkueensa puolella ja tolppia kilisteltiin urakalla.

Kolmanteen erään lähdettiin tasatilanteesta 3–3, mutta heti erän alkuun JäHi iski kaksi nopeaa maalia. Fortuna kiri kuitenkin tasoihin ensin 5–4 Vili Mattilan maalilla ja sitten 5–5 Ville Kettumäen upealla siniviivavedolla.

JäHi vastasi nopeasti ja meni 7–5 johtoon, mutta Fortuna jatkoi taisteluaan. Mikke Lehtinen antoi loistosyötön Ville Leskelälle, joka kavensi tilanteeksi 7–6.

Loppulukemat 8–6 JäHi löi tyhjään maaliin Fortunan yrittäessä tasoittaa ilman maalivahtia.

Nuorelle Oksaselle ensimmäinen maali miesten sarjassa

Pelaajista on syytä mainita vasta 15-vuotias Akseli Oksanen, joka teki ensimmäisen maalinsa miesten sarjassa.

Nuorempana Fortunan jääkuningas -kilpailun useana vuonna voittanut Oksanen pelasi miesten sarjassa nyt kolmannen pelinsä. Aiemmin hän oli kirjauttanut itselleen kaksi syöttöpistettä.

Ikäeroa muihin pelaajiin riittää. Kokoonpanossa olleista Fortuna-pelaajista vanhin Mikko Aho on parikymmentä vuotta Oksasta vanhempi.

Pääsääntöisesti Oksanen pelaa Fortunan alle 17-vuotiaiden joukkueessa ja on tehnyt siellä tuhoisaa jälkeä: kahdeksassa ottelussa Oksanen on tehnyt 12 maalia ja viisi syöttöä.

Fortunan peli kehittyy koko ajan ja joukkueen taisteluilme on yhä tuimempi. Seuraavaksi voittoa haetaan ensi lauantaina Oriveden hallissa KaVoa vastaan.

Toisin kuin viime lehdessä virheellisesti kirjoitettiin, tämä KaVo ei ole kanarialintupaitainen Kaukasten Voima Etelä-Suomesta, vaan naapuripitäjän perinteikäs Kangasalan Voitto.

Juha Itkonen

Leave a Comment