Pellettitehtaalla Korkeakoskella syttynyt palo saatiin hoidettua parissa tunnissa – pölyräjähdyksen vaara otettava aina huomioon

paloauto
Pelastuslaitos sai hälytyksen pellettitehtaalle torstaina vähän ennen iltakahdeksaa. Arkistokuva

Pellettitehtaalle Korkeakosken Tapulitiellä hälytettiin pelastuslaitos torstai-iltana kello 19.48. Palonalku oli syttynyt siilosta lähtevässä puruputkessa, jossa kärysi. Käry saatiin kuitenkin nopeasti sammumaan, ja sitä myös vartioitiin, mutta muita toimia ei tarvittu. Tunnissa–parissa vaara oli ohi.

Pelastuslaitoksen yksikköjä paikalla oli useita, kuten aina tällaisissa tilanteissa.

– Purupalon sammutuksessa pitää edetä rauhallisesti, sillä käsillä on aina myös pölyräjähdyksen riski, kun kuivasta purusta on kyse. Jos puru vielä koneellisesti puhaltamalla liikkuu paikasta toiseen, kuten tässäkin tapauksessa, siihen on suuri vaara, kertoi päivystävä palomestari Pauli Keskinen pelastuslaitokselta torstaina.

– Jos sitä mennään pöllyttämään ja siellä on palonalku, on vaarana pölyn syttyminen. Siksi kohdetta pitää hienovaraisesti kastella ja näin saada tilanne rauhoittumaan. Tällä kertaa tilanne saatiin nopeasti hoidettua, Keskinen jatkaa.

Leave a Comment