OrPo taisteli tiukasti viisieräisessä ottelussa Salossa, mutta joutui lopussa antautumaan – passari Kaukorannan nilkka vääntyi ensimmäisessä erässä

Taija Kaukoranta
Passari Taija Kaukoranta loukkasi nilkkansa Salossa. Vamman vakavuudesta ei vielä tuoreeltaan tiedetä. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

OrPo ja LP Viesti ottivat yhteen Salossa keskiviikkoiltana, ja peli venyi viisieräiseksi, mutta lopulta kotijoukkue vei 3–2 voiton parilla pisteellä, erät 25–16, 15–25, 28–30, 25–14, 15–13.

Ensimmäisen erän LP Viesti vei sen OrPon virheiden avittamana. LP Viestistä erityisesti Saana Lindgren teki paljon pisteitä.

Heti ensimmäisessä erässä nähtiin myös ikävä loukkaantuminen, kun OrPon passari Taija Kaukorannan nilkka vääntyi. Vamman laadusta ei vielä torstaiaamuna ollut tarkempaa tietoa. Passari oli heti aamusta menossa magneettikuvaukseen, jossa selviää tarkemmin vamman vakavuus.

– Loukkaantuminen tapahtui pallonhakutilanteessa, jossa sekä Taija että Dasha tavoittelivat samaa palloa ja törmäsivät toisiinsa, kertoi manageri Mika Putkisaari torstaina.

Toinen erä oli peilikuva ensimmäiselle, sillä Siiri Vehmanen aloitti hyvin syöttövuoroilaan, Linnea Kuuselan onnistumiset ruokkivat joukkuetta ja myös hakkuri Daria Butkevych löi palloja kenttään kovalla tahdilla, kun taas salolaisilla ei tuntunut oikein mikään onnistuvan. Sen voitti OrPo yhtä selkeästi kuin ensimmäisen hävisi.

Kolmannessa erässä Viesti johti jo 19–13, mutta OrPo hinasi itsensä tasoihin tilanteessa 22–22. Siitä pelattiin tasaisesti pitkien pallorallien kautta jatkopalloille asti, ja kummallakin oli mahdollisuudet erävoittoon. Erä päättyi Siiri Vehmasen ässäsyöttöön, joka kierähti onnekkaasti  verkkonauhasta LP Viestin kenttään. Siinä erässä nähtiin kovia palloralleja puolin ja toisin, ja erän loppu oli viihdyttävää lentopalloa katsojille.

– Näitä onnenkantamoisiakin tarvitaan, sillä tuomariston suunnasta olimme kyllä kaltoinkohdeltuja. Karkeita tuomarivirheitä tuli yllättävän monta. Suomalaisessa lentopallokulttuurissa ei tuomarityöskentelyä saisi arvostella, mutta sanonpa silti. Jo keskellä ottelua alkoi lämpö nousta näiden takia. Tuomarivirheitä tulee aina, ja yleensä ne pitkässä juoksussa menevät tasan, mutta nyt me olimme häviävä osapuoli. Niitä tuli aika tiukoissa paikoissa, mikä aina syö motivaatiota. Enkä sano tätä siksi, että hävisimme ottelun, Putkisaari lataa.

– Paras tuomari on sellainen, jota ei edes huomaa. Ei joukkue turhasta purnaa, hän jatkaa. Purnauksista huolimatta ei kuitenkaan keltaisia tai punaisia korteja näytetty.

Kaiken kaikkiaan OrPo pelasi yritteliästä peliä.

–  Vielä ei ole päästy tasaiseen pelamiseen, vaan isoja ylä- ja alamäkeä tulee samassa ottelussakin. Välillä nähtiin eilenkin järjettömän hyviä puolustuspalloja, ja kun se toimii, muukin yleensä sujuu. Ehkä tässä haetaan vielä identiteettiä joukkueena, ja se näkyy ailahtelevina suorituksina. Voidaan voittaa kuka vaan ja hävitä kelle vaan, niin ailahteklevaa peli on, Mika Putkisaari kuvailee.

Kovan taistelun jälkeen taas heikko erä OrPolta

Neloserää kotijoukkue johti alusta asti ja myös piti johtonsa. LP Viestin johto oli parhaimmillaan jo 22–9, mutta erän lopussa pisteet vähän kaunistuivat. OrPoa rasittivat lukuisat virheet: syöttövirheitä tuli tässä erässä viisi ja hyökkäysvirheitäkin kuusi.

Viidenteen erään OrPo kuitenkin kokosi itsensä, ja se eteni tasaisesti taistellen. OrPo pystyi ottamaan jopa kolmen pisteen kaulan tilanteessa 5–8, mutta kotijoukkue kiri taas rinnalle ja pääsi tilanteessa 13–11 parin pisteen etumatkalle, joka piti loppuun asti.

OrPon valmentaja Andrea Carasi otti aikalisän tilanteessa 10–9 ja toisen LP Viestin johtaessa 13–11, mutta OrPo pääsi parhaimmillaankin vain pisteen päähän ja LP Viesti vei lopulta vitoserän niukasti 15–13 ja koko ottelun 3–2. Kotimatkalle päästiin kaksi- ja puolituntisen pelin jälkeen.

Kaksijakoista peliä, totesi liberokin

Ottelun jälkeen Emilia Putkisaari kuvaili pelin olleen hyvin kaksijakoista, välillä hyvää ja välillä huonoa. Viesti puolusti hyvin, ja erityisesti Emilia Putkisaari harmitteli huonosti mennyttä neljättä erää.

Valmentaja Andrea Carasi totesi, että kahden tappiopelin jälkeen tämä oli kuitenkin ihan hyvä. Hän arveli, ettei Kaukorannna loukkaantuminen olisi kovin vakava, mutta yhdessä passarilla on tietysti vaikea harjoitella. Seuraava peli on jo lauantaina kotihallissa rovaiemeläistä Arctic Volleyta vastaan.

LP Viestin valmentaja Tomi Lemminkäinen totesi, että vastakkain oli kaksi nuorta joukkuetta, ja oli ylpeä joukkueensa noustua tappioasemasta 2–1 voittoon. Passari Irina Mäkisen passipeliä hän kiitti erityisesti.

Salolaisista liekeissä oli erityisesti joukkueen parhaana palkittu hakkuri Saana Lindgren, joka tekikin 25/+17 pistettä. Hyvin onnistuivat myös keskipelaaja Nea Haatainen 12/+9 pisteellä ja yleispelaaja Arita Ternava, joka sai pistesaldoksi 15/+4 .

OrPon ykkönen oli jälleen joukkueen parhaana palkittu, kovaa hyökännyt ja myös hyvää puolustuspeliä esittänyt Daria Butkevych 30/+20 pisteellä. Linnea Kuusela teki 11/+8 pistettä, mutta muut orpolaiset jäivät 6–8 tehtyyn pisteeseen ja tehoissa jopa miinuksille.

Leave a Comment