Juupajoen ensi vuoden veroprosentiksi esitetään 8,36:a – kiinteistöveroprosentit pysymässä ennallaan

Koska kaikkien kuntien kunnallisveroprosentteja hyvinvointialueuudistuksen myötä alennetaan 12,64 prosenttiyksiköllä, Juupajoella kunnanhallitus esittää valtuustolle, että kunnan ensi vuoden tuloveroprosentiksi tulee 8,36 prosenttia.

Juupajoen kunnan tuloveroprosentti on ollut vuodesta 2015 lähtien 21 prosenttia.

8,36 prosentin tulovero merkitsee arviolta 2,79 miljoonan euron kunnallisverotuloja, kun tämän vuoden kertymä on reilut kuusi miljoonaa euroa.

Kiinteistöveroprosenttien esitetään pysyvän entisellään. Kunnanhallituksen esityksen mukaan yleinen kiinteistövero olisi jatkossakin 1,15 prosenttia, vakituisen asunnon vero 0,45 prosenttia ja muun asuinrakennuksen vero 1,05 prosenttia. Yleishyödyllisiltä yhteisöiltä kiinteistöveroa ei peritä.

Juupajoen kiinteistöveron tuotto on noin 550 000 euroa vuodessa.

Leave a Comment