Temppujen tie on lyhyt tie – silti huomiota pitäisi saada jollakin tavalla

Huhtikuussa Pirkanmaan maakuntajohtajana aloittanut Anna-Mari Ahonen vieraili viime viikolla Orivedellä. Vierailun aikana Ahoselle esiteltiin niin kaupungin tunnuslukuja kuin meneillään olevia hankkeita. Lisäksi hän pääsi yritysvierailulle sekä tapaamaan Eräjärven suurta oria, Parvelan Retua.

Ahonen myönsi tapaamisen aikana, että Orivesi oli hänelle vielä suhteellisen vieras paikkakunta. Se oli tullut hänelle tutuksi lähinnä ohi vilahtavana paikkakuntana. Ahosen mummola on nimittäin ollut Juupajoella ja sinne hän on tehnyt runsaasti reissuja lapsuudessaan. Juupajoelle kesällä tekemällään vierailulla Ahonen kertoikin, miten Juupajoki edustaa hänelle maaseutua.

Pirkanmaan maakuntajohtajana Ahonen oppii varmasti alueensa ja sen kunnat tuntemaan. Pohjatietoja hänellä on nyt hallussaan, kun ensivisiitit kaikkiin kuntiin on nyt tehty. Iso kysymys on kuitenkin se, miten Orivesi ja Juupajoki voisivat tulla yleisemmin tunnetuiksi ja tiedetyiksi paikkakunniksi.

Molemmissa kunnissa tehdään runsaasti sellaisia asioita, joista olisi muiden hyvä ottaa mallia. Molemmissa kunnissa on myös hyvä asua ja elää. Perusasiat ovat siis kunnossa. Mutta se jokin puuttuu, jolla kunnat nousisivat vielä hurjemmin koko Suomen tietoisuuteen.

Temppuja ei maineen nostattamisen vuoksi kannata kuitenkaan tehdä. Se tie voi nimittäin olla lyhyt. Tärkeintä on keskittyä siihen, että kuntalaisilla on hyvä olla. He kyllä kertovat eteenpäin verkostoissaan, kun asiat toimivat.

Leave a Comment