Fortunan edustus piinasi sarjakärkeä, mutta voittoon asti eväät eivät riittäneet – maalivahti Jussi-Petteri Syvänen otti ottelun aikana 34 koppia

Fortuna edustus, Jussi-Petteri Syvänen
Maalivahti Jussi-Petteri Syvänen palkittiin Fortunan parhaana pelaajana. Palkinnon luovuttaa otteluisäntä Oriveden Apteekin proviisori Sari Kanerva. Kuva: Päivi Kettumäki

Fortunan edustusjoukkue jatkoi tappiosta huolimatta hyviä otteita jääkiekon III-divisioonan ottelussa lauantaina Oriveden jäähallilla.

Vastustajana ollut sarjakärki HPK Icedogs meni tasaisesta avauserästä huolimatta 0-3 johtoon. Kun hämeenlinnalaiset iskivät heti toisen erän alussa ylivoimalla tilanteeksi 0-4, ottelu vaikutti jo ratkenneen.

Mutta ”men in black” ei luovuttanut. Ottelun puolivälin jälkeen Olli Montonen iski ensin 1-4 Pyry Norrilan ja Joel Ranta-ahon esityöstä ja vain 20 sekuntia myöhemmin Henri Aaltio iski tilanteeksi 2-4 syöttäjinä Tuure Ylä-Viteli ja Matti Aho.

Painostus ei tuottanut tulosta

Tästä Fortuna aloitti painostuksen, jota avitti myös vastustajan saama viiden minuutin jäähy erän lopussa. Erityisesti Mikke Lehtinen ja Ville Leskelä olivat toistuvasti vastustajan puolustuksen kiusana. Painostuksesta kertoo, että kahden viimeisen erän laukaukset olivat Fortunalle 34-24.

Hämeenlinnalaiset ”jääkoirat” osasivat kuitenkin puolustaa ja blokata vetoja siinä määrin, että Fortuna ei saanut vierasjohtoa enää kavennettua.

Fortunan rynnistys vaimeni, kun Hämeenlinnan Elmo Toivonen teki viimeisen erän puolivälissä 2-5 johtomaalin ohi koko ottelussa 34 koppia ottaneen Jussi-Petteri Syväsen.

Kaiken kaikkiaan Fortunan otteet olivat kuitenkin lupaavia ja ero sarjakärkeen ei ole niin suuri kuin sarjataulukko osoittaisi. Ottelussa oli myös sopivasti tunnetta.

Seuraava ottelu Fortunan edustuksella on pyhäinpäivänä Tampereen Sentterissä ja vastassa on JälkiHiki Hockey. Kotikaukaloon Fortuna pääsee taas 12. marraskuuta, jolloin vastaan luistelee perinteinen hyvinkääläisseura Kaukaisten Voima eli KaVo.