OrPo oli Kangasalla aloituserän aivan jäässä, toisessa taisteltiin, mutta kolmannessa LP Kangasala pelasi taas omalla tasollaan – ”tämä ottelu koetetaan unohtaa mahdollisimman pian ja keskittyä seuraavaan viikonloppuun”

OrPo sai torstai-iltana Kangasalla todella kylmää vettä niskaansa, tuloksena LP Kangasalan selkeä voitto 3–0 (25–10, 25–22, 25–17). Tulevalle lauantaille merkitty ottelu pelattiin Pitkäjärvellä jo nyt, koska lauantai ei jostakin syystä kotijoukkueelle sopinut.

Vieraat olivat kuitenkin ensimmäisen erän jokseenkin jäässä. Muutenkaan ei joukkueenjohtaja Terhi Uotila osannut tilannetta kuvailla. Pallot vain eivät nousseet, kun Kangasalan pelaajat syöttivät vaikeita. Kotijoukkue ehti peräti 13–0-johtoon, ennen kuin OrPo sai tulostaululle ensimmäisen pisteensä. Näistä kolme tuli Roosa Heikkiniemen ässillä, eivätkä kaksi aikalisääkään katkaisseet emäntien pisteputkea.

– Eka erä kannattaa oikeastaan unohtaa, mutta jos jotakin positiivista koettaa löytää, niin ehkä se oli toisen erän taistelu kamalan ensimmäisen jälkeen, Uotila kuvailee puhelimessa.

Kakkoserä jo ihan toisennäköinen

Toisen erä etenikin huomattavasti tasaisemmissa luvuissa, vaikka LP Kangasala kiskaisikin pienen etumatkan erän puolivälissä. OrPo tuli lopussa jo pisteen päähän ja taisteli erävoitosta vielä tilanteessa 23–22, mutta sitten yleispelaaja Neea-Maria Joen kaksi peräkkäistä onnistumista veivät kotijoukkueen erävoittoon.

Kolmannessa erässä Kangasala pelasi taas omalla tasollaan ja meni menojaan, sillä tilanteesta 7–7 se kiskaisi nopeasti tilanteeksi 13–7, eivätkä OrPon aikalisätkään saaneet muutosta aikaan.

LP Kangasala ehti jo eräpallotilanteeseen pistein 24–12, mutta erän poikki saaminen teetti töitä. OrPo hankki jopa viisi peräkkäistä pistettä, ennen kuin Emmi Riikilä sai ratkaistua erän ja ottelun numeroihin 25–17.

– Eiköhän me tästäkin kerätä itsemme, turha tässä on mitään selitellä, joukkueenjohtaja kuittasi.

Torstain pelissä kotijoukkueen kovia pistenikkareita olivat Emmi Riikilä 16 pisteellä, Neea-Maria Joki teki 15 pistettä ja Roosa Heikkiniemi 14.

OrPon ukrainalaishakkuri Daria Butkevych jäi 11 pisteeseen, Oona Viljanen hankki joukkueelle 10 pistettä ja Ada Aronen 7 pistettä. Passari Taija Kaukorantakin teki kaksi pistetorjuntaa ja hankki hyökkäyksillä toiset kaksi. Ensimmäisen erän passasi Petra Salmela, mutta hänelläkään ei ollut paljon tehtävissä, kun syötöt eivät nousseet.

Seuraava kotipeli OrPolla on pyhäinpäivänä 5. marraskuuta. Runkosarjan ottelu rovaniemeläistä Arctic Volleyta vastaan on samalla joukkueille myös Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen ottelu.

Jo ennen Arctic Volleyta OrPo kohtaa keskiviikkona LP Viestin Salossa.

Leave a Comment