OrPolle tuli kauden ensimmäinen tappio – sarjan jumbosijaa pitävä JymyVolley voitti viiden erän mittaiseksi venyneen ottelun

Sarjataulukon viimeistä sijaa pitävä JymyVolley laittoi OrPon tiukille lauantaina Orivedellä pelatussa lentopallon Mestaruusliigan ottelussa.

Ottelu venyi viiden erän mittaiseksi ja lopulta JymyVolley sai lähteä kohti Nurmoa kauden ensimmäinen voitto taskussaan. Ottelu päättyi lukemiin 2–3 (26–24, 25–19, 19–25, 20–25, 8–15).

Jo ottelun ensimmäinen erä venyi lisäpalloille, mutta OrPo käänsi sen itselleen, samoin kuin toisen erän. Kolmannessa erässä OrPon syöttö pehmeni ja JymyVolley pääsi tempopassilla murtamaan OrPon torjunnan. Kaksi seuraavaa erää menivätkin JymyVolleylle.

Viidennessä erässä JymyVolley karkasi nopeasti kuuden pisteen karkumatkalle tilanteeseen 2–8. OrPo käytti tässä vaiheessa aikalisän ja napauttikin heti sen jälkeen itselleen kaksi lisäpistettä.

JymyVolley reagoi tilanteeseen ottamalla seuraavaksi aikalisän. Sen jälkeen pisteitä tuli vuorotahtiin, kunnes Jymy teki neljä pistettä putkeen ja karkasi 6–14 johtoon. OrPo sai suhteellisen toivottomassa tilanteessa vielä kaksi pistettä ennen kuin Jymyn Riikka Valkonen ratkaisi ottelun.

Valkonen oli ottelussa muutenkin tulessa. Hänen tehonsa ottelussa olivat 31/+18.

– Eka erä oli tiukka. Toisessa pelasimme löysemmin. Pitkällä tauolla valmentaja sai tsempattua ja luotti tekemiseemme. Kolmannessa sytyttiin ja loppu mentiin meidän hallinnassa, oli helppo pelata, Valkonen tiivisti ottelun kulun.

JymyVolleyn valmentaja Aleksi Mutka totesi lehdistötilaisuudessa, että kahden erän jälkeen joukkueen piti uskaltaa pelata upporikasta ja rutiköyhää.

– Se on korvien välistä kiinni, kun on kaksi erää tappiolla. Teimme tosi hienon tason noston. Orpon syöttö oli kahdessa ensimmäisessä erässä loistavaa, sitten se keveni ja helpotti meitä, Mutka analysoi.

OrPon valmentaja Andrea Carasi totesi, että joukkueelle tuli musta hetki pitkän erätauon jälkeen.

– Johdimme monia asioita, mutta keskittyminen ei ollut kohdallaan. Lentopallo on joskus tällaista. Yritin vaihdoilla saada muutosta aikaan, mutta emme onnistuneet. Nurmon libero oli loistava.

OrPon paras pistenainen oli Ada Aronen, joka teki 11 pistettä. Kymmenen pisteen tekijöitä olivat Daria Butkevych ja Linnea Kuusela.

Ottelun parhaina otteluisännät palkitsivat OrPon Emilia Putkisaaren ja JymyVolleyn Laura Penttilän. Penttilä oli myös ottelun PRO-libero.

OrPo sai ottelusta yhden sarjapisteen ja yhteensä joukkueella on kasassa yhdeksän pistettä. Saman pistemäärän ovat keränneet myös LP Kangasala ja Pölkky Kuusamo.

Sunnuntain ottelukierroksen jälkeen sarjataulukon kärkipaikalle nousi Puijo Volley. OrPo on sarjataulukossa kolmantena LP Kangasalan jälkeen ja Pölkky Kuusamo on neljäntenä.

OrPon ja JymyVolleyn ottelua oli seuraamassa Oriveden liikuntahallissa 302 katsojaa.

OrPo pelaa seuraavan ottelunsa jo torstaina. Tuolloin se kohtaa LP Kangasalan Kangasalla.

Juttua on muokattu 25.10.2022 klo 13.25: Juttuun on lisätty valmentajien ja pelaajien kommentit sekä päivitetty sarjatilanne viikonlopun otteluiden jälkeen.