Testaa, onko ehdokas samaa mieltä kanssasi – kiinteistöasiat ovat iso juttu pian edessä olevissa seurakuntavaaleissa

Seurakuntavaalien vaalikone on avautunut viralliselle seurakuntavaalit.fi -sivustolle. Ilahduttavaa on, että suurin osa Oriveden seurakunnassa ehdolle asettuneista on jo käynyt kantansa vaalikoneessa kertomassa. Ehdokkaita Oriveden seurakunnan alueella on 50. Heistä 34 on käynyt vastaamassa vaalikoneen kysymyksiin.

Vaalikoneen kysymykset ovat valtakunnallisia ja niissä katsotaan selkeästi kohti tulevaisuutta. Kysymyksissä haetaan mahdollisilta valtuutetuilta näkemyksiä muun muassa seurakuntien omistamista kiinteistöistä. Voisiko kirkkotilojen käyttöä monipuolistaa? Pidetäänkö jatkossa kiinni kiinteistöistä vai henkilöstöstä?

Saman kiinteistöasian äärellä pyöritään myös paikallisesti. Oriveden seurakunta järjesti viime viikolla kaksi tilaisuutta, joissa aiheena oli seurakunnan kiinteistöstrategia. Näkemyksiä tiloista ja niiden tulevaisuudesta haettiin nyt seurakuntalaisilta. Tilaisuuksista saatujen viestien pohjalta asiaa ryhdytään käsittelemään seurakunnan päättävissä elimissä.

Varmaa on, että uusi seurakuntavaltuusto saa toimikautensa aikana päätettäväkseen isoja, kiinteistöihin liittyviä asiakokonaisuuksia. Vaalikoneen avulla voi jo arvioida, vastaako ehdokkaan näkemykset omiasi.

Leave a Comment