Villasukkajuoksulle haetaan edelleen järjestäjää, yritysten sponsorirahat tiukassa – tapahtumissa saatetaan jatkossa mennä vuorovuositahtia

villasukat2022
Tänä talvena ei tuuletuksia villasukissa mitä ilmeisimmin Orivedellä päästä ikuistamaan. Näin fiilisteltiin edellisissä kisoissa tammikussa 2022. Kuva: Anne Kotipuro

Villasukkajuoksun SM-kisoja ei ole suurella todennäköisyydellä tulossa tänä talvena. Totaalista eitä ei kaupungilla ole vielä lausuttu, mutta uutta toimijaa järjestäjäksi ei ole toistaiseksi löytynyt.

Viime vuonna järjestelyt hoitanut Sandstorm Events ei tällä kertaa pysty tapahtumaa järjestämään yrittäjän henkilökohtaisista syistä.

– Tässä on koetettu kartoittaa vaikka ketä, mutta järjestelyihin ryhtyvällä pitää olla kyky kantaa taloudellista riskiä, sellaisen diilin kaupunki tekee. Tapahtumaan ei ole isoja määrärahoja ollut ikinä eikä tule olemaankaan, taustoittaa tilannetta yrityskoordinaattori Irene Suhonen kaupungilta.

Järjestäjän löytymistä hankaloittaa erityisesti vallitseva maailmantilanne, jossa yritykset ovat tiukoilla. Ymmärrettävästi ne tällöin säästävät ensiksi sponsorointikuluissa, jotka ovat kuitenkin olleet merkittävä tulonlähde.

Alustavasti ajankohdaksi oli kaavailtu tammikuun loppua, mutta se taitaa tulla turhan nopeasti. Mikään ei Suhosen mukaan estä pitämästä kisoja helmi-maaliskuussakin, jos uusi toimija löydetään. Pääasia, että silloin on lunta.

– Haku on siis edelleen päällä. Ihan mielettömästi haluaisimme kisojen toteutuvan, mutta kaupungilla ei siihen ole tekeviä käsiä, Suhonen painottaa.

Koska tapahtumien järjestely on yllättävän työllistävää, sellaistakin vaihtoehtoa on harkittu, että villasukkajuoksu ja Vanhat talot ja pihat -viikonloppu pidettäisiin jatkossa vuorovuosin.

Vaikka villasukkahanke päättyi, villasukkabrändin ylläpidosta ei kaupunki aio luopua, vaan teemaa pidetään vahvasti yhtenä kärkenä matkailu- ja kaupunkimarkkinoinnissa ja mietitään koko ajan hyviä asioita, joihin villasukka voitaisiin liittää. Tulihan myönteistä näkyvyyttä sille viimeksi kuntamarkkinoinnin SM-kisassa.

– Ellei tänä talvena, niin sitten vuonna 2024, heittää Suhonen vielä ajatuksensa kisojen ajankohdasta.

Leave a Comment