50 vuotta sitten: Kotipohjan tavarataloa uudistettu

vanha vuosikerta, Kotipohja
Uudistunutta taloustavaraosastoa esittelee Eila Myllyaho.

Kauppakunta Kotipohjan Oriveden keskustassa tunnettu tavaratalo on muuttanut ”ilmettään” kuin varkain: yhden ainoan kuutamoisen syysyön aikana sisäpuolella tapahtui roimasti muutoksia. Sellaista, mikä pani kantaostajankin räpsyttelemään silmäripsiään.

Lue lisää: Kaikki 50 vuotta sitten -jutut löytyvät Silloin ennen -sivustolta.

Liikkeen nuortea johto ja passaritytöt ja -pojat vakuuttavat kaiken muutoksen takana oleva entistä paremman ja joutuisamman palvelutehon. – Palveluhaluhan on jo ennestään taattua ja tunnustettua tässä talossa. –

Kassat – nuo välttämättömät rahanahmijat  – ovat nyt hallin keskellä. Jo eteisportaikko on uudessa paikassa; sen vaiheille on kuulemma tulossa asiakaskahvio, tervetullut keidas. Kaunistus- ja muut naisten tykötarpeet myydään nyt kohta ovensuussa, vasemmalla.

Siitä kohti peräpäätä on kokonaan uudistunut taloustavaraosasto, jossa muukin kuin kristalli kimaltelee.

Kokonaan uutta ja hygieniaa yhä vain lisäännyttä ovat uudet ja isontuneet maitotaloustuotteiden kylmä- ja muut uutukaiset sekä makkaroiden ja eineksien pakaste- ja vastaavat tilat. Ovat kuulemma niin tehokkaat, että näitä tuotteita myyville tytöille on tarvinnut hankkia erikoislämpimät alimmat vaatekerrat, vihjaisi osastonhoitaja!

Uusi halli on entistä viihtyisämpi, mutta kangastavarapuoli yhtä ahdas: tavaraa pitää olla; eletään ostajan , ei myyjän markkinain aikaa. Kauppakunnalla on erinäisiä uusia uudistussunnitelmia, joista kerromme tuonnempana. – EP

Juttu on julkaistu Oriveden Sanomissa 12.10.1972. Se julkaistaan uudestaan juuri sellaisena kuin se on 50 vuotta sitten lehdessä ollut.

Leave a Comment