Hello Teenager: Nuoret liikkuvat liian vähän

Milla Vehmas
Milla Vehmas.

Monet ovat varmasti kuulleet, että nykyajan nuoret liikkuvat liian vähän. Olen yksi nuorista ja olen samaa mieltä. Sanotaan, että nuoret liikkuvat liian vähän, mutta mikä saisi meidät liikkumaan enemmän? Ja miksi nuoret liikkuvat vähemmän mitä ennen?

Kun sanotaan, että nuoret liikkuvat vähän, sillä ei tarkoiteta, että kaikkien pitäisi harrastaa kilpaurheilua ja treenata päivittäin hiki hatussa. Vaan tarkoitetaan, että pitäisi ylipäätään liikkua ja viettää aikaa esimerkiksi pelaamalla koripalloa tai jalkapalloa ystäviensä kanssa.

Mielestäni Orivedellä on erittäin hyvät mahdollisuudet liikkua vapaa-ajalla. Täältä löytyy kuntosaleja, tekonurmikenttä, tenniskentät, frisbeegolfrata, liikuntahalli sekä paljon muitakin paikkoja, jossa liikkua ystävien kanssa.

Entä millaiset harrastusmahdollisuudet täällä ovat? Orivedellä on paljon urheilujoukkueita, mutta valitettavasti aika lajikohtaisesti pojille sekä nuorille tytöille on jalkapallojoukkueet. Myös lentopallo- ja jääkiekkojoukkueita on nuorille, mutta tarjolla ei ole valitettavasti kaikkia lajeja, mitä nuoret mahdollisesti haluaisivat harrastaa.

Miten nuoret saisivat liikkumaan enemmän? Uskoisin, että vanhempien, opettajien ja kaikkien kannustuksen myötä nuoret voisivat alkaa liikkua enemmän. Vanhemmat voisivat vaikka ehdottaa lapsilleen, että menisi kavereidensa kanssa pelaamaan koripalloa taikka kävelylle.

Miksi nuoret eivät liiku nykyään? Uskoisin että suurin syy on puhelimet, tietokoneet ja muut elektroniset laitteet. Varmasti moni tahtoo mieluummin jäädä ystäviensä kanssa pelaamaan tietokoneelle pelejä kuin lähteä ulos kavereiden kanssa.

Miksi pitää liikkua enemmän? Liikunta on tärkeää meille kaikille. Liikunta edistää meidän hyvinvointiamme ja saa meidät jaksamaan paremmin arjessa, siksi mielestäni kaikkien pitäisi liikkua säännöllisesti.

Tärkeää on mielestäni kuitenkin se, että jokainen liikkuu oman jaksamisen mukaan ja liikkuu sillä tavalla, mistä itse pitää.

Milla Vehmas

Oriveden yhteiskoulun hyvinvointiagentti

Hyvinvointiagenttitoiminta on osa yhteiskoulun ja lukion Erasmus+ Hello Teenager! -hanketoimintaa.

Leave a Comment