Konsta Saarinen täytti tavoitteensa SM-kauden päätteeksi – ”Luokan kärjessä mennään tosi hurjaa kyytiä, eikä sellaisesta voi tällä kokemuksella edes haaveilla”

Konsta Saarinen
Konsta Saarinen ajoi Kouvolassa rallin SM-osakilpailussa SM1-luokassa. Autona Saarisella oli tehdastekoinen Skoda Fabia R5. Kuva: Jarno Saari

Orivesiläinen Konsta Saarinen pääsi ajamaan rallikauden viimeisessä SM-osakilpailussa erikoisluvalla SM1-luokkaan Skoda Fabia R5 -autolla.

Lue myös: Konsta Saarinen lähtee kauden päätöskisaan yllätyskalustolla – orivesiläinen kuljettajalupaus on edennyt urallaan nopeasti nuorista rallin pääluokkaan

Saarisen kisatiedotteessa kerrotaan, että Suomen rallihistoria ei tunne kuin muutaman tapauksen, jossa alle 18-vuotias kuljettaja on päässyt kilpailemaan SM-sarjaan nelivetoisella huippukalustolla. Saarinen on 17-vuotias.

Ennen tätä syyskautta Saarinen oli kisannut vain kaksivetoisilla kilpureilla, mutta nuorukaisen siirtyminen tehokkaamman nelivetoisen ohjauspyörän taakse on sujunut varsin hienosti.

Viikonloppuna ajetusta Kouvolan SM-rallista Saarinen ja kartanlukija Joni Mäkelä kirjasivat seitsemännen sijan kovatasoisesta pääluokasta.

– Ralli kulki tiimin kanssa laaditun ennakkosuunnitelman mukaisesti. Saatiin tärkeää kokemusta ja päästiin ajamaan kisa läpi ilman virheitä. Ajollisesti meni aivan puhtaasti, eikä ollut tilanteita, Saarinen kertasi.

– Luokan kärjessä mennään tosi hurjaa kyytiä, eikä sellaisesta voi tällä kokemuksella edes haaveilla. Pystyin kuitenkin hyvin haastamaan viitossijasta kamppailleet kuskit. Tosi hienoa oli kisata tehdastekoisella aidolla kilpa-autolla.

Jos vastaava tilaisuus tulevaisuudessa aukeaa, Konsta Saarinen tietää kuinka perusteellisesti kisaan täytyy valmistautua.

– Nyt sain alle vain lyhyen ennakkotestin, jossa opettelin uutta autoa. Kisan aikana tehtiin pieniä muutoksia säätöihin, lähinnä etupään korkeuteen ja vakaajiin. Muutosten myötä ajettavuus meni heikompaan suuntaan, jonka vuoksi ajossa ei ollut täyttä luottoa.

– Loppuvuoden aikana täytyy miettiä tarkasti, millä kalustolla ja mihin luokkaan ensi kaudella suunnataan. Kiitokset kaikille tahoille, jotka ovat olleet tänä vuonna meidän vauhdissa mukana, Saarinen päätti.

Konsta Saarinen
Konsta Saarinen sijoittui Kouvolassa SM1-luokassa seitsemänneksi. Kuva: Jarno Saari

Leave a Comment