Fortunan ja RuoSkAn yhteistyö jatkuu U17-ikäluokassa – takana on jo viisi ottelua, joista viimeisimmästä joukkue nappasi voiton rangaistuslaukauksella

Kaudella 2021–2022 alkanut yhteistyö Fortunan ja RuoSkAn kanssa jatkuu myös tällä kaudella.

Fortuna/RuoSkA nimeä kantava joukkue osallistuu U17-ikäluokan II-divisioonan karsintasarjaan, jossa samassa lohkossa ovat Ässät, Pingviinit (Pirkkala), JIlves (Jämsä), K-Ahma (Valkeakoski) ja Uplakers AK (Ylöjärvi).

Joukkue harjoittelee yhdessä Orivedellä tiistaisin ja torstaisin, ja maanantaisin jääharjoitukset on järjestetty omilla paikkakunnilla. Joukkueen vahvuus on tällä hetkellä kolme maalivahtia ja 14 kenttäpelaajaa.

Karsintasarja alkoi sunnuntaina 11. syyskuuta, jolloin vastassa oli Jämsänkosken Ilves. JIlves oli ottelussa parempi ja voitti Orivedellä pelatun ottelun 2–4. Kotijoukkueen molemmat maalit viimeisteli Aleksanteri Vana.

Joukkueen toinen ottelu pelattiin Valkeakoskella lauantaina 17. syyskuuta. Myös sieltä oli kotiin tuomisina tappio, nyt lukemin 6–3. Ottelun onnistujia maalinteossa olivat Verneri Leino, Aaro Purimo ja Aleksanteri Vana.

Kolmas ottelu toi voiton

Kauden kolmannesta ottelusta irtosi voitto Orivedellä Pirkkalan Pingviineistä lukemin 11–3.

Ottelun maalitehtailu alkoi jo ensi minuuteilla, kun Mirko Kivi teki avausmaalin, kun ottelua oli pelattu minuutti ja kuusi sekuntia. Ensimmäisen erän muut maalintekijät olivat Juho Sarvana ja Aaro Purimo.

Toinen erä jatkui samaan tahtiin ja kotijoukkue vei sen lukemin 4–2. Maaleista vastasivat Vana kolmesti ja Akseli Oksanen. Kolmas erä olikin sitten Oksasen näytöstä, sillä hän teki kolme osumaa. Vana onnistui vielä kertaalleen ja näin loppulukemat olivat 11–3.

Viikossa ehtii tapahtua paljon ja seuraava ottelu Ruovedellä lauantaina 1. lokakuuta oli jälleen Pingviinejä vastaan.

Alusta asti kotijoukkue Fortuna/RuoSkA oli hieman vaikeuksissa ja varsinkin puolustuspelaaminen oli täysin hukassa. Ottelu alkoi kotijoukkueen kannalta hienosti, sillä aikaa ehti kulua vain 22 sekuntia, kun Severi Saarinen teki ensimmäisessä U17-ikäluokan ottelussaan avausmaalin.

Lopun erän aikana Pingviinit osui kolmesti ja Mirko Kivi teki kotijoukkueelle yhden osuman. Toinen eräkin meni Pingviineille 1–2. Erässä Konsta Tervo onnistui maalinteossa. Viimeinen erä oli maaliton ja näin voitto ansaitusti Pirkkalaan luvuin 3–5.

Rangaistuslaukauksella napattiin voitto

Sunnuntaina joukkue matkasi Poriin, jossa kohdattiin Ässät. Fortuna/RuoSkA lähti vajaamiehisenä otteluun kymmenellä kenttäpelaajalla Ässien 18 pelaajaa vastaan, mutta aina ei määrä korvaa laatua ja kuntoa.

Ensimmäinen erä oli täysin vierasjoukkueen hallintaa ja erätauolle mentiin 2–5 johtoasemassa. Toinen erä päättyi 1–1.

Kolmas erä alkoi painaa Fortuna/RuoSkAn pelaajien pohkeissa, mutta taistelutahto kuittasi sen. Ässät nousi 6–6 tasoihin, mutta Aaro Purimo kaadettiin läpiajosta, josta seurasi rangaistuslaukaus vajaa viisi minuuttia ennen kolmannen erän päättymistä.

Rangaistuslaukauksen tekijäksi valikoitui Mirko Kivi, joka myös onnistui maalinteossa. Näin siirryttiin johtoasemaan, joka saatiin säilytettyä loppuun asti hyvän taistelun myötä.

Joukkueen kaikki kolme maalivahtia Juuso Leppänen, Patrick Vihersalo ja Elias Peurala ovat hoitaneet tehtävänsä hyvin.

Joukkue jatkaa taistelua lohkon kahden parhaan joukkoon ja siten kohti U17 II-divisioonaa.