50 vuotta sitten: Harjannostajaiset Opistolla

vanha vuosikerta, Oriveden Opisto
Opiston uudisrakennus harjannostajaispäivänä.

Oriveden Opiston monitoimihallin eli juhlasali-palloiluhallin harjannostajaisia vietettiin perjantaina syyskuun 29 päivänä. Halli tulee korvaamaan viime vuoden lokakuussa palaneen Opiston juhlasalin.

Harjannostajaistilaisuudessa oli läsnä rakentajien, urakoitsijoitten, suunnittelijoiden ja paikallisten kutsuvieraitten lisäksi professori L. Arvi P. Poijärvi ja kouluneuvos Paavo Kuosmanen Helsingistä.

Lue lisää: Kaikki 50 vuotta sitten -jutut löytyvät Silloin ennen -sivustolta.

Harjannostajaisvieraat lausui rakennustoimikunnan puolesta tervetulleiksi maisteri Paavo Suvanto. Hän mainitsi, että opistolla oli lisärakennussuunnitelmia asuntotilojen osalta jo ennen sattunutta ikävää tulipaloa. Se kuitenkin muutti suunnitelmat ja päädyttiin erillishalliin –monikäyttöhalliin, joka on erillään eikä häiritse Opiston varsinaista työskentelyä.

Tuhoutuneen juhlasalin paikalle tullaan rakentamaan lisää asuntoja, joiden rakentaminen aloitetaan loka-marraskuussa. Lopuksi maisteri Suvanto toivoi tulevalle hallille paljon käyttöä sen valmistuttua ja esitti rakennustoimikunnan kiitokset kaikille talon rakentajille ja suunnittelijoille.

Halli valmistunee joulukuun alkuun mennessä.

Kansanvalistusseuran johtokunnan varapuheenjohtaja kouluneuvos Paavo Kuosmanen kiitti erikoisesti rakentajia hyvin suoritetusta arvokkaasta työstä. Oriveden kunnan tervehdyksen esitti valtuuston puheenjohtaja Teuvo Viskari todeten Orivedellä tällä hetkellä tapahtuvan valtavan rakentamisen ilmaisevan, että Orivesi on voimakkaasti kehittyvä maalaiskunta.

Urakoitsijan puheenvuoron käytti Koikka Ky:n edustaja rak.mest. Erik Kolkka. Työntekijäin puolesta puhui ja esitti kiitokset pääluottamusmies Sihvonen.

Harjannostajaistilaisuuden musiikista vastasi taiteilija Ali Snellman uusilla sähköuruillaan.

vanha vuosikerta, Oriveden Opisto
Harjannostajia Opiston ruokalassa.

Nyt harjaan noussut Opiston juhlasalirakennus on kooltaan seuraava: rakennusala 968 m², kerrosala 1.175 m², tilavuus 6.730 m³, kustannusarvio runsas 1 milj. mk, suunnittelijat: pääsuunnittelija arkkitehti Mikko Lintula Jyväskylästä, rakennussuunnittelija ins. Kaarlo Saramies Nokialta, LVI-suunnittelija ins.tsto Seppo Karves Jämsänkoskelta, sähkösuunnittelija ins.tsto Eero Rönkkö Jyväskylästä.

Valvojina toimivat suunnittelijat. Rakennuttajan työnvalvojana toimii rakennusmestari Kauko Sihvo Orivedeltä.

Rakentajat: Pääurakoitsija Rakennusliike Kolkka Ky Viialasta, lämpö- ja vesijohtourakoitsijana Oriveden Vesihuolto-osuuskunta, ilmanvaihtolaitteet toimittaa Koja Oy, sähköurakoitsija Oriveden Sähkö Oy.

Juttu on julkaistu Oriveden Sanomissa 5.10.1972. Se julkaistaan uudestaan juuri sellaisena kuin se on 50 vuotta sitten lehdessä ollut.

Leave a Comment