OrPo aloittaa kauden vieraspelillä Huittisissa – tasaisuus nuoren joukkueen vahvuus ja vaikeus

OrPo, tsemppipäivä
Nyt vaihdetaan hevosen selästä verkon ääreen. Daria Butkevych, Ada Aronen ja Annukka Paloniemi saivat opastusta ratsastuskypärän valintaan Arranmaalla Anita Saloselta, kun joukkue nosti yhteishenkeä vähän toisenlaisilla aktiviteeteilla ennen kauden alkua. Kuva: Jaana Ala-Lahti

Lentopallon Mestaruusliigan naisten ottelut alkavat perjantaina, ja sunnuntaina OrPokin aloittaa kautensa vieraspelillä LP-Vampulaa vastaan Huittisissa.

Joukkueessa on kuusi viime kaudelta tuttua pelaajaa sekä paluumuuttaja Oona Viljanen, jonka ohella pohjoisesta OrPoon tulee myös passari Petra Salmela. Toinenkin passari on uusi, vasuri Taija Kaukoranta.

Omista junioreista liigajoukkueeseen on noussut Petra Lehtinen, ja omia kasvatteja ovat myös libero Emilia Putkisaari sekä lappilaista lentopallokulttuuria yhden kauden haistellut Oona Viljanen. Se on liigajoukkueiden piirissä jo paljon.

Joukkueen ulkomaalaisvahvistus on ukrainalaishakkuri Daria Butkevych Ukrainasta, joka kuuluu sopeutuneen hyvin Orivedelle ja pitää rauhallisesta ympäristöstä. Manageri Mika Putkisaaren mukaan ukrainalaisvahvistus oli OrPolta tietoinen arvovalinta ja seuran panos Ukrainan tulemiseen: agenteille ilmoitettiin, että tänne haetaan juuri ukrainalaista pelaajaa.

Kuusikkoon on entistä enemmän tasavahvoja pyrkijöitä

Harjoituspelejä on pelattu Vampulaa, Saloa ja Kangasalaa vastaan, viimemainittu kohdataan vielä keskiviikkona kotihallissa.

– Valmentajalla on nyt iso tehtävä rakentaa pelaava kuusikko, ja kerrankin vaihtoehtoja on aika paljon. Paras kuusikko ei ehkä ihan heti löydy, vaan sitä joudutaan hakemaan vielä alkukaudesta. Ihan kenet tahansa tästä 13 pelaajan joukosta voi laittaa kentälle, väittäisin jopa, että meillä on liigan tasaisin joukkue, kuvailee manageri Putkisaari.

Tämä on tietysti myös vahvuus pitkän kauden aikana, kun on rosteria jota käyttää, silloin yhden pelaajan poissaolo ei niin hätkäytä.

Se, että laadukkaita pelaajia joka pelipaikalle on useampi kuin yksi, tekee myös terveellisen kilpailuasetelman: jos haluat kuusikkoon, pitää kehittyä. Se myös vie pelaajia eniten eteenpäin, kun kilpailu pelipaikasta on kovaa.

Harjoittelua viety yhä ammattimaisempaan suuntaan yksityiskohtia myöten

Uudet valmentajat, viimeksi ranskalaisessa huippuseura Mulhousessa valmentanut Andrea Carasi sekä kakkosvalmentajaksi pestattu serbialainen Darko Gorunovic ovat vieneet joukkueen harjoittelua yhä ammattimaisempaan suuntaan. Intohimoinen lentopallomies Carasi on osoittautunut juuri sellaiseksi kuin Putkisaari hänen olettikin olevan.

Kun Oriveden Ponnistuksen joukkueella on alkamassa 39. kausi liigassa, manageri odottaa uudesta valmentajakaksikosta ja kehittyvästä, nuoresta joukkueesta piristysruisketta, eräänlaista uutta tulemista.

Tavoitteita Putkisaari ei ala sen enempää hehkuttamaan tai loppusijoitusta veikkailemaan, mutta kuittaa, että kaikki hyvä tulee aikanaan, kunhan askelmerkit ovat kohdallaan. Kova opettelu entistä tiiviimpään ammattilaisuuteen on kauden alla ollut niin pelaajilla kuin kaikilla muillakin joukkueen organisaatiossa.

Joukkueita naisten Mestaruusliigassa on nyt kymmenen, yhtä vähemmän kuin ennen, kun Helsinki karsiutui liigasta, eikä Tampereen Isku Volley ottanut sille tarjottua paikkaa vastaan. Yksi nimenmuutoskin on tapahtunut, kun Woman Volleyn ja Napapiirin Pallokettujen yhdistyttyä toimintansa aloittaa uusi seura Arctic Volley Rovaniemi.

Ensimmäinen kotipeli OrPolla on viikkoa myöhemmin lauantaina.

Leave a Comment