50 vuotta sitten: Patikoitiin Pukalalla – ajatus retkeilykerhosta

vanha vuosikerta, patikkaretki
Pukalan patikkaretkellä oli mukana 35 kuntoliikunnan harrastajaa. Joukkoa vetivät Väinö Haurinen ja nuorisosihteeri Ritva Pöllänen.

Oriveden urheilulautakunta ja Sydäntautiyhdistys sekä SPR:n paikallisosastot kiinnittivät viime sunnuntaina huomiota kuntoliikunnan merkitykseen niin henkisen vireyden kuin pirteyden antajana.

Lue lisää: Kaikki 50 vuotta sitten -jutut löytyvät Silloin ennen -sivustolta.

Asian merkeissä järjestettiin patikkaretki Aihtian virkistysalueen kautta Pukalalle. Ehkä liiankin kaunis ilma ja muut yhteensattumat olivat karsineet lähtijäin joukkoa. Patikoijia kertyi sentään 35. Näistä puolet kiersi 10 km pituisen Aihtian – ja loppu joukko 20 km mittaisen Pukalan lenkin. Perillä Pukalassa keiteltiin kahvia, paisteltiin makkaraa, katseltiin ruskaan värittyvää maisemaa ja rupateltiin.

Retken aikana virisi ajatus erityisen retkeilykerhon perustamisesta Orivedelle. Kerhon tehtäväkenttään sisältyisi kuntoliikunnan ja retkeilyn kaikinpuolinen edistäminen. Retkeilyjen järjestämisen ohella kerho voisi huolehtia alan valistuksesta sekä polku- ja muun kuntoliikuntaverkoston merkitsemisestä ja kunnostamisesta kunnan tuella.

Jo polkureittien kunnostamisessa ja merkinnässä olisi alkuun riittävästi työkenttää.

Juttu on julkaistu Oriveden Sanomissa 28.9.1972. Se julkaistaan uudestaan juuri sellaisena kuin se on 50 vuotta sitten lehdessä ollut.

Leave a Comment