Maksuton ajokortti Oriveden lukion ja Tredun opiskelijoille, esittävät perussuomalaiset valtuustoaloitteessaan – olisi myös lisähoukutin paikallisille oppilaitoksille

Syyskuun valtuustokokouksen päätteeksi jätti Perussuomalaisten valtuustoryhmä varavaltuutettuineen aloitteen maksuttoman ajokortin antamisesta Oriveden lukion ja ammattioppilaitoksen opiskelijoille.

”Orivesi on suurten etäisyyksien paikkakunta,” perussuomalaiset muistuttavat sloganiksikin otetusta ylellisestä väljyydestä. Moni pitää rikkautena maaseutumaista asumista ja pieniä kyliä, mutta sillä on kääntöpuolensa: se aiheuttaa ylitsepääsemättömän esteen nuorelle, joka haluaisi jatkaa opiskelua kotikunnassaan, mutta kokee julkiset kulkuvälineet toimimattomiksi omassa arjessaan.

– Auto ja ajokortti ovat orivesiläiselle nuorelle aikuiselle usein välttämättömiä työkaluja itsenäiseen elämään, harrastuksiin, opiskeluun ja työssäkäyntiin, aloitteentekijät painottavat.

Tarjoamalla ajokortti Oriveden kouluissa jatkaville tai niihin muualta tuleville nuorille he saavat nopeamman väylän itsenäisyyteen. Tämä myös lisäisi merkittävästi oppilaitostemme houkuttelevuutta sekä paikallisten että lähikuntien opintojen jatkopolkua pohtivien nuorten keskuudessa, aloitteessa muistutetaan.

Allekirjoittajien mukaan toimintamalli on täysin toteutettavissa. He viittaavat Ylen uutiseen maaliskuulta Petäjäveden ja Pellon kunnista, joiden lukioissa on otettu käyttöön ilmainen ajokortti tai ilmaisia autokoulun teoria- ja ajotunteja. Uutisen mukaan kiinnostus on ollut valtavaa.

Myös Oriveden tulisi kehittää jatkuvasti uusia tapoja lukion ja ammattioppilaitoksen tekemisestä houkuttelevammiksi niin paikallisille kuin muualta opiskelemaan tuleville nuorille, aloitteessa todetaan. Siksi aloitteen allekirjoittajat esittävätkin, että Oriveden kaupunki tarjoaisi mahdollisimman nopeasti lukion ja ammattioppilaitoksen oppilaille ilmaisen ajokortin tai maksuttomat ajo- ja teoriatunnit.

Leave a Comment