Oriveden Tuiskun miehillä on lauantaina edessään herkullinen ottelu – voitolla tai tasapelillä joukkue varmistaisi ensi kaudeksi paikan vitosdivariin

Keltaisissa paidoissa pelaava Tuisku otti 29. kesäkuuta yhteen Mahdin kanssa. Sama joukkue on Tuiskulla vastassaan lauantaina. Jo silloin voidaan tietää, nouseeko Tuisku ensi kaudeksi Vitoseen. Kuva: Oriveden Tuisku

Lähes voitosta toiseen kulkeneella Oriveden Tuiskun miesten jalkapallojoukkueella on lauantaina edessä olevassa kotiottelussa paljon pelissä.

Voittamalla ottelun Tampereen piirin miesten Kutosessa nyt pelaava Tuiskun joukkue varmistaisi lohkonsa ykköstilan ja sitä kautta nousun ensi kaudeksi vitosdivariin.

Lue myös: Tuiskun miehet ovat Kutosen lohkokärjessä – joukkueessa voimansa yhdistävät kokeneet konkarit ja nuoret taiturit

Myös tasapeli ottelusta riittäisi nousuun. Tuisku nimittäin johtaa sarjaa ennen viimeistä otteluaan. Se on kerännyt 41 sarjapistettä, kun toisena olevalla Fish Unitedilla on 39 sarjapistettä.

Tasapisteisiin kaksi kärkijoukkuetta päätyisi, jos Tuisku pelaisi lauantaina tasapelin ja Fish United voittaisi ensi viikon torstaina sarjakautensa viimeisen ottelun.

Tasatilanteessa ratkaisevaksi tekijäksi tulee keskinäisten otteluiden maaliero ja se kääntyy Tuiskulle myönteiseksi. Tuisku hävisi Fish Unitedille toukokuussa kotonaan 0–1, mutta vei vierasottelun elokuussa lukemin 1–4.

Jos Tuisku häviää lauantaina, joutuu joukkue jännittämään Vitoseen nousuaan torstaihin saakka. Silloin Fish United kohtaa FC Teivon.

Hikeä ei aiota säästellä

Lauantaina iltapäivällä pelattavassa ottelussa Tuiskua vastaan asettuu Tampereen Akateeminen Mahti.

Kauden tilastojen perusteella on todennäköistä, että Tuisku vie ottelusta voiton. Mahti on sarjataulukossa viimeisenä. Se on pelannut 17 ottelua ja hävinnyt niistä 14.

Mahti ja Tuisku ovat kohdanneet toisensa kesäkuussa. Silloin Tuisku vei vieraskentällä pelatun ottelun lukemin 0–6.

Tuiskun valmentaja Kari Koskinen ei kuitenkaan anna tilastojen hämätä itseään.

– Lohko on ollut kova ja siinä on ollut laadukkaita joukkueita. Vaikka tilastot näyttävät mitä tahansa, niin yhtäkään vastustajaa ei pidä lähteä aliarvioimaan. Pelissä voi kuitenkin tapahtua mitä tahansa, Koskinen sanoo.

Voittoa Tuisku kuitenkin lähtee kauden päättävästä ottelusta hakemaan.

– Kaikkia pelejä me olemme lähteneet voittamaan ja niin myös tätä kauden viimeistä. Me teemme töitä kuten tähänkin asti hikeä säästämättä, Koskinen kuvailee.

Lauantain otteluun joukkue valmistautuukin samalla tavalla kuin kauden aikaisempiin otteluihin.

– Terveellä järjellä siihen valmistaudumme. Otteluissa pienet asiat ratkaisevat ja meidän on varauduttava kaikenlaisiin pelityyleihin. Meille voi tulla vastaan tilanne, että vastustaja yllättää meidät, jonka jälkeen se vetäytyy kilpikonnapuolustukseen. Siitäkin tilanteessa meidän on pystyttävä keskittymään omaan peliimme, Koskinen kuvailee.

Pallo pyritään pitämään vastustajan päädyssä

Tuisku on tehnyt kauden aikana 81 maalia ja omiin on mennyt 23. Otteluja joukkueella on ollut 17. Saman määrän otteluita pelannut Fish United on tehnyt 80 maalia ja päästänyt omiin 27.

Koskisen mukaan luvut kertovat siitä, että Tuisku on muun muassa onnistunut prässäyspelissään.

– Me puolustamme joukkueena hyvin eteenpäin. Olemme saaneet pidettyä prässin korkealla ja sitä kautta jäädytettyä peliä. Silloin vastustajat eivät pääse rakentelemaan tilanteita meidän päätyymme. Siihen me olemme pyrkineet, että pallo ei pyörisi omalla rangaistuspotkualueellamme, Koskinen sanoo.

Lukemia Koskisen mukaan selittää myös se, että joukkueessa on jäätäviä maalintekijöitä.

– Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen siihen, miten olemme tällä kaudella pelanneet. Lohkossa on ollut kovia joukkueita ja isommilla seuroilla on ollut joukkueissaan kovia pelaajia myös korkeammilta divaritasoilta, Koskinen sanoo.

”Tiesin jo keväällä, että tällä porukalla pitäisi voittaa”

Tässä vaiheessa kautta Koskinen uskaltaa jo myöntää, että joukkueen menestys ei ole tullut hänelle kovinkaan suurena yllätyksenä.

– Meillä on niin laadukas pelaajanippu, että tiesin jo keväällä, että tällä porukalla pitäisi voittaa, jos vain osaamme kasata tietyt asiat oikein ja valmentaa oikein.

Erityisen iloinen Koskinen on siitä, että joukkue on kehittynyt ja mennyt eteenpäin koko ajan kauden aikana.

– Oikeita asioita on tehty oikeissa kohdissa. Nyt viimeisillä kierroksilla olemme oppineet myös pelaamaan täydet 90 minuuttia. Aiemmin me saatoimme mennä ottelun loppuvaiheessa vastustajan tempoon mukaan, jos ottelu oli jo jossain määrin ratkennut meille.

Oriveden Tuiskun miesten edustusjoukkue on pelannut Vitosessa aiemminkin. Tästä on tosin kulunut jo joitakin vuosia.

– Toivottavasti pääsemme nyt Vitoseen sen toisen kerran. Kaikki me joukkueessa tiedämme, että nyt meillä on se mahdollisuus tehdä nousu ja päästä kovempiin peleihin kehittymään jälleen lisää.

Tuiskun ja Mahdin ottelu pelataan lauantaina Rovastinkankaan tekonurmella. Ottelu on samalla Tuiskulle kauden viimeinen ottelu.

Koskisen lisäksi joukkueen valmentajina toimivat Taisto Pitkäkoski, Arto Rosenblad ja Mika Tapiolinna.

Leave a Comment