Oriveden Jäähalli ei nosta jäävuorojen tuntihintoja – kaupunki tarjoaa kuntalaisille edelleen maksuttomia yleisöluisteluvuoroja

Oriveden jäähalli
Oriveden jäähallin jääkausi on jo alkanut. Käyttäjille iloinen asia on se, että halliyhtiö ei nostanut jäävuorojen hintaa tälle kaudelle. Arkistokuva: Juha Jäntti

Oriveden Jäähalli Oy on kokouksessaan päättänyt, että jäävuorojen tuntihinnat Oriveden jäähallilla pidetään kaudella 2022–2023 ennallaan.

Jäävuorojen hinnat ovat 90–110 euroa tunti. Edullisimmat vuorot ovat viikonloppujen aamuvuorot. Vastaavasti viikonloppujen päivä- ja iltavuorot ovat hinnaltaan korkeimpia. Tuntihintaan sisältyy jäänajo, joka tehdään vuoron alussa.

Jääkausi Oriveden jäähallilla on avattu jo heinäkuun lopulla. Vuoroja on jo nyt varattu hyvin. Jäähalliyhtiön toimitusjohtaja Roope Marski kertoo tiedotteessa, että tällä hetkellä hallin kalenteri on jo lähes täysi.

– Uusittu ja siisti jäähalli kiinnostaa myös paikkakunnan ulkopuolisia käyttäjiä ja hallilla vierailee muun muassa muodostelmaluistelijoita leireillään, Marski kertoo tiedotteessa.

Marskin mukaan jäähallin on tällä hetkellä myös hyvässä käyttökunnossa.

– Hallin kiinteistötekniikka on uusittu usean vuoden kestäneessä hankkeessa. Samalla myös sisäpintoja ja sosiaalitiloja on uusittu. Elinkaarta on nyt odotettavissa noin 20 vuotta, Marski kertoo tiedotteessa.

Tekniikan uusimisen myötä hallin energiankulutus on laskenut noin 25 prosenttia kaudesta 2017–2018. Hallilla on Vihreän sähkön sertifikaatti.

– Jäähalliyhtiö on mukana kaupungin sähkösopimusten kilpailutuksessa ja pitkäaikainen, osittain suojattu hintapolitiikka antaa varmuutta toiminnalle.

Tiedotteessa todetaan myös, että Oriveden jäähallin kevätkausi sujui lähes normaalisti. Kävijöitä kevään aikana oli noin 10 000.

– Koronarajoitukset vaikuttivat lähinnä yleisövuoroihin. Osaltaan kävijämäärää laski myös Fortunan edustusjoukkueen puuttuminen, tiedotteessa kerrotaan.

Tällä hetkellä jäähalliyhtiö etsii toimintaansa mukaan kumppaneita. Suunnitelmissa on muun muassa digitaalisen mainostaulun hankkiminen jäähallin seinään. Mainostaulu näkyisi ysitien suuntaan.

– Lisäksi halliyhtiö etsii pääyhteistahoa eli areenakumppania, Marski kertoo tiedotteessa.

Oriveden kaupunki tarjoaa myös tällä kaudella maksuttomia yleisöluisteluvuoroja. Kiekkopelailuun tarkoitettuja vuoroja on maanantaisin ja torstaisin. Muulle yleisöluistelulle vuorot ovat keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lisäksi sunnuntaisin on vuoro kunto- ja perheluistelulle.

Leave a Comment