Sellokvartetti vie aikamatkalle halki Euroopan – Pirkanmaan ensiesiintyminen tehdään Juupajoella

Sellokvartetti Celim konsertoi Juupajoella ja tekee näin ensiesiintymisensä Pirkanmaalla. Kuva: Pirkanmaan selloyhdistys

Walleniuksen Wapriikissa kuullaan sellokvartettimusiikkia ensi viikon lopulla, kun uusi, viikonlopun mittainen Sellopirkanmaa-festivaali saapuu Juupajoelle.

Pirkanmaan selloyhdistyksen tiedotteen mukaan yli kymmenen vuotta yhdessä konsertoinut selloyhtye Celim tekee Juupajoella ensiesiintymisensä Pirkanmaalla teemalla Aikamatka halki Euroopan.

Tiedotteessa kerrotaan, että konsertissa kuullaan eurooppalaista musiikkia 1700-luvulta aivan näihin päiviin asti. Säveltäjänimiä ovat muun muassa W.A. Mozart, Pjotr Tshaikovski ja Arvo Pärt.

Tiedotteen mukaan yhtyeen jäsenet Iida Hirvola, Sakari Kivinen, Lauri Kärrylä ja Eeva Leijo toimivat opetus- ja orkesteritehtävissä eri puolella Suomea ja ovat myös aktiivisia kamarimuusikoita.

Walleniuksen Wapriikin jälkeen ensimmäistä kertaa järjestettävä festivaali jatkuu seuraavana päivänä Tampere-talossa Pirkanmaan musiikkioppilaitosten oppilaiden esityksillä ja festivaalin pääesiintyjän Total Cello Ensemblen konsertilla.

Viikonlopun aikana aikuisia sellonsoiton opiskelijoita ja harrastajia esiintyy kauppakeskuksessa Tampereella, ja festivaali päättyy Sastamalaan selloyhtye Celimin konserttiin.

Festivaalin taustalla toimii Pirkanmaan selloyhdistys, jonka tavoitteena on tuoda selloa kaikille. Uuden festivaalin halutaan kokoavan yhteen niin sellomusiikin ystäviä, harrastajia kuin ammattilaisiakin.

Leave a Comment