Länkipohjan koulun pihassa virtaa Kukkajoki – asfalttiin tehty maalaus toimii myös polkuna leikkipihalle

Länkipohjan koulu, kukkapolku
Kukkajoki houkuttelee liikkumaan välitunnilla. Ankka-ankka-hanhi -leikkiin tarvitaan Ruusa Saarisen ja Senni Saarisen seuraksi myös Sini Messman ja Merja Saarinen, jotka kiittelevät Länkipohjan koulua lapset hienosti huomioon ottavaksi kyläkouluksi. Kuva: Leena Lähdesmäki

Harvan koulun pihassa virtaa joki ja vielä harvemman pihan läpi kohisee vuolaana Kukkajoki. Länkipohjassa tämäkin onnistuu.

Länkipohjan koulun vanhempaintoimikunta tempaisi viime viikolla ja nopealla aikataululla uudisti jo vuonna 2018 ensimmäisen kerran Martta Erkkilän ja Sinna Saarisen suunnitelman pohjalta maalatun Kukkajoen.

Tempauksessa Kukkajoki sai uutta väriä ja vähän lisäosiakin.

– Kukkajoki oli alun perin aikomus maalata jo keväällä, mutta sadekelit estivät aikeen. Nyt meillä oli torstaina kokous ja asiaa pohdittiin uudelleen. Huomasimme, että perjantai sopi aika monelle maalauspäiväksi ja kun luvassa oli poutaa, päätettiin asia nopealla aikataululla, kertoo vanhempainyhdistykseen kuuluva Sini Messman.

– Kun VPK:kin ehti pesemään maalausalueen torstai-illan harjoituksissa, oli homma selvä, lisää Merja Saarinen.

Länkipohjan koulu, kukkapolku
Kukkajoella voi leikkiä vaikka Seuraa johtajaa -leikkiä. Mallia näyttävät Senni Saarinen ja Ruusa Saarinen. Kuva: Leena Lähdesmäki

Kukkapolku on osa koulun Vihreää Lippua

Maalaustalkoisiin osallistui Minna Ärrälän, Hanna Melasen, Sini Messmanin, Sonja Haromon, Merja Saarisen ja Tiina Rantasen lisäksi viidennellä luokalla oleva Senni Saarinen ja kuudesluokkalainen Ruusa Saarinen.

– Maalaus oli ihan kivaa. Meidän mielestämme Kukkajoki on hyvä näin eikä se tarvitse mitään lisää, paitsi yksi lehti tehtiin. Tuo vihreä, osoittavat Senni ja Ruusa.

– Tämä kuuluu myös meidän koulumme Vihreään Lippuun. Tänä vuonna teemaksi on valittu ilmastonmuutos, Senni Saarinen kertoo.

Länkipohjan koulu onkin Jämsän kouluista ainoa pysyvän Vihreän Lipun haltija. Vihreän lipun voi saavuttaa pitkäjänteisellä ympäristökasvatuksella, johon liittyy vuosittain oppilaiden valitsema teema.

Teemoissa ohjataan muun muassa säästeliääseen energiankäyttöön, kierrätykseen, lajitteluun ja ympäristöstä huolehtimiseen. Lisäksi tutustutaan eri luontokohteissa luonnon monimuotoisuuteen.

Länkipohjan koulu, kukkapolku
Ruusa Saarinen ja Senni Saarinen esittelevät Kukkajoen lisäksi koulun pääovelle maalatun iloisen räsymaton, joka toivottaa tervetulleeksi Länkipohjan kouluun tulevat. Kuva: Leena Lähdesmäki

Ohjaa liikkumaan ja vie leikkipihaan

Länkipohjan Kukkajoki ei ole vain pihan kaunistuksena, vaan se ohjaa välituntisin liikkumaan.

– Tässä voi olla vaikka Tervapataa, Seuraa johtajaa tai Ankka-ankka-hanhi -leikkiä, kertoo Senni.

– Se on vähän kuin Tervapataa, mutta se, joka jää hanheksi, aloittaa juoksemisen, täydentää Ruusa.

Kaikeksi varmuudeksi tytöt näyttävät, kuinka leikki sujuu. Tähän tarvitaan myös äitejä.

– Kukkajoki toimii myös samassa rakennuksessa oleville päiväkotilaisille reittinä leikkipihalle. Sitä on pientenkin helppo seurata, vinkkaa Sini Messman.

Leave a Comment