Hassi, Kymäläinen ja Lällä taistelevat Ruotsia vastaan – yleisurheilun Ruotsi-ottelu kilpaillaan viikonloppuna Olympiastadionilla

Oriveden Ponnistuksen Juuso Hassi, Hirsilän Pyrkivän Kaisa Kymäläinen ja orivesiläislähtöinen Jyväskylän Kenttäurheilijoita edustava Sini Lällä on valittu edustamaan Suomea viikonloppuna käytävään yleisurheilun Suomi-Ruotsi-maaotteluun.

Kymmenottelija Hassin lajina on maaottelussa kolmiottelu. Sen lajit ovat 400 metriä, pituus ja kuula.

Tilastovertailun perusteella Hassi on ollut tällä kaudella osallistujista toiseksi nopein 400 metrillä ajalla 49,93.  Kuulassa hän pitää tuloksellaan 13,90 kärkisijaa. Pituushypyssä Hassin tämän kauden paras tulos on ollut 690 ja kolmiotteluun osallistuvista se on toiseksi heikoin tulos.

Hassin kanssa Suomea lajissa edustavat Ähtärin Urheilijoiden Juuso ja Ville Toivonen. Viime vuoden maaottelussa Hassi oli kolmiottelun viides pistein 2 145.

Kaisa Kymäläinen on työntänyt tällä kaudella ennätyksensä 16,30. Jos maaottelun pisteet jaettaisiin tilastojen perusteella, olisi Kymäläinen kisan kuudes ja toisi Suomen joukkueelle yhden pisteen. Kymäläisen kanssa Ruotsin kaatoon naisten kuulantyönnössä ryhtyvät myös Eveliina Rouvali ja Senja Mäkitörmä.

Kymäläinen edusti Suomea maaottelussa myös vuosi sitten. Silloin hän työnsi 15,36 ja oli kisan viides.

MM- ja EM-kisoissa mukana ollut Sini Lällä on hypännyt tällä kaudella korkeutta 190. Tulos on myös hänen ennätyksensä. Maaottelun naisten korkeushyppyyn osallistuvista vain Ruotsin Maja Nilsson on tehnyt tällä kaudella paremman tuloksen. Hän on ylittänyt korkeuden 192. Suomea korkeushyppypaikalla kisassa edustavat myös Heta Tuuri ja Neea Käyhkö.

Lällä oli mukana maaottelussa myös viime vuonna. Silloin hän hyppäsi tuloksen 182 oli kisan neljäs.

Tilastotulosten perusteella Ruotsi ennakkosuosikki niin miesten kuin naisten otteluiden voittajaksi. Viime vuonna Ruotsi voitti niin naisten kuin miesten ottelun.

Maaottelun Suomen joukkueiden kapteeneiksi on valittu Vilma Murto, Sara Kuivisto, Elmo Lakka ja Tuomas Seppänen.

Leave a Comment