Tekoälytaidetta ja puisia muotokuvia – Walleniuksen Wapriikissa on avautunut seitsemän uutta näyttelyä

Aleksandra Malletin taustalla ovat hänen teoksensa teoksensa Kaktustaiteilija ja Metsojen taistelu. Kuva: Walleniuksen Wapriikki

Walleniuksen Wapriikin galleriassa on avautunut seitsemän uutta näyttelyä, joissa nähdään keraamisia naisveistoksia, runoutta sekä video-, maalaus-, koru- ja tekoälytaidetta.

Taitelija Aleksandra Mallet tulkitsee Suomen taiteen kultakautta sekä omia karjalaisia juuriaan näyttelyssään Takaisin menneeseen. Näyttelytiedotteessa kerrotaan, että värikkäissä maalauksissa näkyy sekä taiteilijan Meksikossa viettämien vuosien että tekoälytaiteen algoritmien vaikutus.

Tiedotteen mukaan näyttely on taiteilijan suurin Suomessa järjestetty näyttely.

Marja Haapakankaan näyttelyssä Puumuotokuvia nähdään maalauksia ja videotaidetta puista, metsästä ja niiden elinvoimasta, sekä kadonneesta että säilyneestä. Puu nostetaan teoksissa esille yksilönä ominaispiirteineen, ja toisaalta raaka-aineena.

Vilma Wallenströmin Iltaisin istun tässä -näyttelyssä on esillä keraamisia naisveistoksia, palettiveitsimaalauksia ja taidegrafiikkaa.

Polulta poikennut -näyttelyssä on esillä valokuvaaja Anna-Liisa Nikuksen kuvasarja, korutaiteilija Laura Saarivuori-Eskolan koruja ja vaatesuunnittelija Lauri Järvisen vaatteita. Mallit on kuvattu Pirkanmaan lähimetsien tutuissa maisemissa yllään Saarivuori-Eskolan korut ja Järvisen vaatteet. Meikki on Fanny Heinosen käsialaa.

– Tummanpuhuviin kuviin on haettu inspiraatiota luonnon alkuvoimasta ja koskemattomuudesta, näyttelytiedotteessa kerrotaan.

Esillä on myös Arja Pykärin näyttely Heijastuksia, joka on saanut innoituksen Raamatun naisten tarinoista.

Lue myös: Salolainen Arja Pykäri toi tarinallisia maalauksiaan Juupajoelle – innoitus Raamatun naisista

Paula Vierikon näyttelyn värikkäissä luontoaiheisissa akvarelli- ja temperamaalauksissa pääsee tutustumaan ”musteläiskätestimäiseen” tekotapaan.

Päägalleriassa nähdään Tiia Karjalaisen abstrakteja akryylivärimaalauksia ja Suvi Latvan runomuotoisia tarinoita vaikeiden elämäntilanteiden kohtaamisesta ja niistä selviytymisestä.

Leave a Comment