Heitto-otteluista OrPolle kolme SM-mitalia – myös ennätyspisteitä tehtailtiin

Oriveden Ponnistuksen menestyneet heitto-ottelijat Nastolassa: Jari Järvenpää, Tanja Tanila, Johanna Rosnell ja Tapio Rajantaus. Kuva: Jaana Siekkinen

Oriveden Ponnistuksen aikuisheittäjät suorastaan urakoivat mitalisijoja Nastolassa käydyissä aikuisten SM-heitto-otteluissa.

SM-hopeaa valtasi Tanja Tanila N40-sarjassa. Pronssia saivat Johanna Rosnell, N50- ja Tapio Rajantaus, M60-sarjoissa. Lisäksi pistesijan saavutti Jari Järvenpää, M55, sijoittumalla viidenneksi ennätyspisteillään 2 926.

Tanja Tanila saavutti SM-hopeaa omalla ennätyksellään 3 063. Moukari lensi 39,04, kuula 9,29, keihäs 22,03, kiekko 32,15 ja paino 11,43. Hän kävi kovaa kisaa voitosta Tampereen Pyrinnön Tanja Komulaisen kanssa.

Tanila voitti paraatilajinsa moukarin neljällä metrillä. Kymmenen mitalia urallaan kiekonheitossa Kalevan Kisoissa saavuttanut Tanja Komulainen (o.s. Mäkinen) heitti kiekkoa peräti 43 metriä tehden yhteispisteiksi 3 727.

– Tein perushyvää jälkeä, harmittaa vain moukarin verkkoon osuneet vedot ja painonheitossa sektoriviivalle pudonnut paras, mitätöidyksi mennyt heitto. Aikuiskisoissa on hieno tavata samanhenkisiä kavereita. Heitot ovat sydäntä lähellä. Kilpailuhenkisyys on tallella, mutta tuloksissa vaikuttaa enemmän kisa itseään vastaan, totesi Tanja Tanila aikoen jatkaa harrastusta tulevinakin vuosina.

Ensimmäiset kilpailut

Johanna Rosnellin pronssi ratkesi oikeastaan ensimmäisessä lajissa, moukarissa. Se lensi 31,70 antaen 726 pinnaa. Pronssi tuli ennätyspistein 2 794.

Toinen pronssimitalisti Tapio Rajantaus heitti ennätyspisteet 2 784. Hänen pronssimitalinsa tasattiin HKV:n Aulis Lindin kanssa. Tosin sääntöjen mukaan Rajantaukselle olisi kuulunut pronssimitali yksistään, koska hän oli kolmessa lajissa parempi kuin Lind.

Rajantaus on poikkeuksellinen esimerkki siitä, että koskaan ei ole liian myöhäistä. Hän kilpaili ensimmäisen kerran SM-kisoissa.

– En ole kilpaillut tätä ennen missään urheilumuodossa. Painoja ja leuanvetoa olen harrastanut huvikseni. Nyt minua on ohjannut harjoituksissa Jari Järvenpää. Minulla on vielä paljon parannettavaa, mutta voin edetä vielä kohti ikäryhmän kärkeäkin, kertoi Tapio Rajantaus.

Leave a Comment