Lauri Hassi iskussa 1 500 metrillä – uusi ennätys ja ensimmäinen neljän minuutin alitus

 

Tässä piikkarit ovat jo kädessä, mutta juoksuradalla ne siivittivät Lauri Hassin uuteen ennätykseen ja neljän minuutin alitukseen 1 500 metrillä. Kuva: Jaakko Hassi

Oriveden Ponnistuksen Lauri Hassi oli hyvässä vedossa Motonet GP -kisasarjan osakilpailussa Lappeenrannassa keskiviikkona.

Hän teki ennätyksensä 1 500 metrillä. Uusi ennätys oli samalla uran ensimmäinen neljän minuutin alitus. Ennätys kirjattiin lukemiin 3.58,73. Hassi oli ajalla B-erän kuudes. Ennätys parani reilut kaksi sekuntia. Edellinen ennätys oli 4.01,00.

Lauri Hassia valmentaa Joonas Rinteen äiti Minna Rinne. Huoltajana Lappeenrannan kilpailussa mukana ollut Jaakko Hassi kertoo, että juoksussa oli hyvä vetäjä Joni Virkkala.

– Hän veti tasaisesti koko matkan, Hassi kertoo.

Virkkala juoksi lopulta erän voittoon.

Vauhdinjako nappiin

Myös Lauri Hassi itse kiittelee, että juoksu oli hänelle vauhdinjaoltaan sopiva.

– Se siinä varmasti oli tärkein seikka onnistumisen kannalta, hän kertoo.

Lauri Hassi kuvailee, että 1 500 metriä on hänelle vähän ylimatka, sillä hän tapaa juosta yleensä 800:a metriä.

– 1 500 metrillä on tärkeää säästää voimia matkan aikana, että juoksu tulee hyvin loppuun asti. Helposti lähtee liiankin kovaa liikkeelle, kun on juossut lyhyempiä matkoja. Silloin se loppu väsyy, mutta nyt tuli maaliin asti hyvin.

Ennätyksen paraneminen ei ollut Lauri Hassille yllätys.

– Olen saanut ehjän harjoitusvuoden alle ja juoksumäärää enemmän kuin aiemmin. Tiesin, että ennätys on mahdollista tehdä. Oli kyllä hyvä kisa muutenkin. Moni muukin juoksi erässä ennätyksensä.

Seuraavan kerran Lauri Hassi juoksee kilpaa Jyväskylän Harju Cup 3:ssa ensi viikolla. Tämän kesän todennäköisesti viimeisessä kilpailussa juoksumatkana on 800 metriä.

Leave a Comment