Oriveden Sanomien nettikyselyyn vastanneista pieni enemmistö on käynyt rapujuhlissa – osa on rapuja pyydystänyt, mutta ei ole juhliin osallistunut

Rapujuhlat lähestyvät. Oriveden Sanomien kyselyyn vastanneista henkilöistä 60 % on käynyt rapujuhlissa. Kuvassa Kuhankeittäjien tilan rapuja. Kuva: Markus Puolakanaho

Oriveden Sanomien nettikyselyyn rapujuhlissa käymisestä vastasi yhteensä 10 henkilöä. Heistä kuusi vastasi, että on käynyt rapujuhlissa harvoin. Neljä vastaajaa ei ollut käynyt rapujuhlissa koskaan.

Eräs juhlissa käyneistä kertoi käyneensä rapukesteissä kerran, ollessaan 15-vuotiaana lastenhoitajana. Samainen vastaaja on kuitenkin pyydystänyt ja myynyt rapuja veljensä kanssa.

– Harvoin olen käynyt rapujuhlissa. Ja nekin juhlat olemme pitäneet kahden mökillä. Olemme luopuneet tästä ”kerran kesässä” perinteestä jo aikoja sitten. Ravut ovat proteiinipitoista syötävää. Valkoviini kuuluu juhlaan oleellisena osana. Ja joskus harvoin snapsi. Jostain syystä ravut eivät vain maistu samalla tavoin kuin aikoinaan, vastasi eräs.

Vastaajista, jotka eivät ole käyneet ikinä rapujuhlissa, osa on kuitenkin pyydystänyt rapuja.

– Kerran olen itse keittänyt ravut vieraallemme joka ne toi. Olisi kiva käydä, mutta missä? ihmettelee eräs vastaaja.

Yksi vastaaja on kerran maistanut rapua, eikä mausta liiemmin pitänyt.

Leave a Comment