Repe ja Romu tulevat Orivedelle ja Juupajoelle – mukana myös Riepu

Repe ja Romu ovat kuormureita, jotka kurvaavat jälleen Orivedelle ja Juupajoelle keräämään kyytiinsä kodin vaaralliset jätteet, metalliromut ja sähkölaitteet. Arkistokuva: Pirkanmaan Jätehuolto

Repe ja Romu aloittavat kierroksensa Orivedellä ja Juupajoella. Pirkanmaan Jätehuollon kuormurit Repe ja Romu ottavat maksutta kyytiinsä kodin vaaralliset jätteet, metalliromut sekä sähkölaitteet.

Pirkanmaan Jätehuollon tiedotteesta selviää, että mukana on myös kodin poistotekstiilien keräys Riepu, jonne voi tuoda kerralla kaksi muovipussillista poistotekstiilejä.

Lue myös: Pirkanmaan Jätehuolto aloittaa kodin poistotekstiilien keräyksen – Orivedellä riepuja voi viedä myös jäteasemalle, muutoin keräys kulkee Repen ja Romun mukana

Autot kiertävät Orivedellä ja Juupajoella elokuun puolivälistä alkaen. Tiedotteen mukaan kaksikko pysähtyy vuoden aikana 17 kunnan alueella.

Tarkista jätteet kotona

Tiedotteessa muistutetaan, että Repen ja Romun kyytiin kelpaavat jätteet on syytä tarkistaa ennen pysäkille lähtemistä. Apua tähän saa Pirkanmaan Jätehuollon verkkosivuilta ja Roskakalenterista.

Lue myös: Päiväkodin vanha lamppukin saa kierrätyksen myötä uuden elämän – katso kuvista, millaisella innolla Vuokkokujan päiväkodin lapset tutustuivat lajittelun saloihin hyötyjäteasemalla

Viime vuonna kuormureilla oli 91 keräyspäivää. Orivedellä ne olivat viitenä päivänä ja Juupajoella yhtenä. Tuona aikana Orivedellä asiakkaita kävi 412 ja Juupajoella 65.

Kaikkien 17 kunnan alueelta saatiin kyytiin noin 65 400 kiloa kodin vaarallisia jätteitä ja 125 000 kiloa metalleja. Orivedeltä kerättiin yhteensä 4 140 kiloa vaarallisia jätteitä ja Juupajoelta 370 kiloa. Metalleja puolestaan Repen ja Romun kyytiin päätyi Orivedeltä 12 960 kiloa ja Juupajoelta 840 kiloa.

Repe & Romu -kierros täydentää jäteasemien ja jätekeskusten palvelua. Myös ne ottavat kodin vaaralliset jätteet, metalliromut ja sähkölaitteet maksutta vastaan.

Lue myös: Elektroniikka tulee kierrättää oikeaoppisesti – paristot ja akut kuuluu irrottaa sähkölaitteesta keräykseen vietäessä

Leave a Comment