Suomen MM-rallin odotetaan ruuhkauttavan teitä – ”Suosittelemme matkaan mukaan kärsivällisyyttä, kevyttä kaasujalkaa ja erityistä varovaisuutta”

Rallin MM-sarjan Suomen osakilpailu ajetaan elokuun ensimmäisenä viikonloppuna torstaista alkaen. Ralli on palannut tutulle paikalleen elokuun alkuun, kun se viime vuonna järjestettiin vasta syyskuussa.

Erikoiskokeet tuovat rallia seuraavaa kansaa myös Oriveden lähiseuduille. Päijälässä ajetaan lauantaina kaksi parinkymmenen kilometrin mittaista erikoiskoetta, joiden järjestelyistä vastaavat Päijälän kyläyhdistys ja OrSUA.

Poliisi valvoo yleistä järjestystä ja turvallisuutta rallin aikana. Poliisin tiedotteessa todetaan, että rallin odotetaan Jyväskylän keskustan lisäksi ruuhkauttavan pääteitä ja erikoiskokeille johtavia teitä.

– Poliisi on varautunut ruuhkiin lisäämällä liikenteenvalvontaa, tiedotteessa sanotaan.

Kiertotiet käyttöön

Poliisi kehottaa varautumaan liikenteen hetkittäisiin ruuhkautumisiin, sillä ralleissa ajettavien erikoiskokeiden läheisyydessä on erityisiä liikenteenjärjestelyjä, kuten tilapäisiä nopeusrajoituksia, pysähtymiskieltoja ja liikenteenohjaajia.

– Jos haluat kiertää rallit, suosittelemme käyttämään muita kuin rallikansan käyttämiä teitä. Tällaisia reittejä ovat erikoiskokeiden läheiset tiet, esimerkiksi 9-tiellä Jämsän seudulla liikenne on ollut vilkasta aiempina vuosina. Rallikansalle suosittelemme matkaan mukaan kärsivällisyyttä, kevyttä kaasujalkaa ja erityistä varovaisuutta, komisario Teemu Karhunen vinkkaa poliisin tiedotteessa.

Poliisista kehotetaan huomioimaan myös, että pysäköinti on sallittu ainoastaan merkityillä paikoilla erityisesti erikoiskokeille vievillä teillä.

Leave a Comment