Koronaviruksen riskiryhmiin kuuluvat 18–69-vuotiaat voivat hakea elokuun alusta alkaen neljännen koronarokotuksen Orivedellä – myöhemmin ajan voivat varata kaikki yli 60-vuotiaat

Orivedellä ja Tampereella on laajennettu neljänsiä koronarokotuksia, eli nyt elokuun 1. päivä alkaen neljännen rokotusajan voivat varata 18–69-vuotiaat riskiryhmäläiset, kerrotaan Tampereen kaupungin tiedotteessa. 

Sen jälkeen siirrytään yli 60-vuotiaiden rokotuksiin.

Neljänsien koronarokotusten laajentaminen perustuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suositukseen.

Tampereella 60 vuotta täyttäneiden neljänsiin koronarokotuksiin siirrytään 15.8. alkaen. Koronarokotuksen voi saada nyt myös ilman ajanvarausta Hatanpään walk in -rokotuspisteeltä.

Ajanvarauksella tamperelaiset voivat rokottautua arkipäivisin terveysasemilla ja Hatanpään rokotusyksikössä.

Orivesiläiset voivat ajan varata puhelimitse. Terveyskeskuksen ajanvarauspuhelin palvelee maanantaista perjantaihin kello 12-13.

Kolmannesta annoksesta pitää olla kulunut vähintään kolme kuukautta, jotta neljännen annoksen voi saada.

Jos on sairastanut koronataudin ja saanut kolme rokoteannosta, neljättä rokotetta ei tarvitse. Sairastettu tauti vastaa yhtä rokoteannosta, kunhan rokoteannoksen ja koronavirustartunnan väli on ollut vähintään kuusi viikkoa.

Aiemmin neljänsiä koronarokotuksia suositeltiin kaikille yli 70-vuotiaille ja yli 12- vuotiaille voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille.

Leave a Comment