Oma paloasema on iso juttu Eräjärvellä – hädän hetkellä matka Orivedeltä on pitkä

Palotallin laajentuminen paloasemaksi on iso juttu Eräjärvellä. Enää ei tarvitse hoitaa arjen askareita ja koulutuksia nokisten autojen ja vaatteiden seassa. Tähän asti tallilla on päässyt pesemään vain kätensä, mutta nyt asemalla on myös suihkutilat.

Jo ennen nyt remontoitua laajennusosaa Eräjärvelle on tehty veneelle kylmä katos, jotta kalusto on suojassa eikä sitä tarvitse hälytyksen tullessa kaivaa esiin. On selvää, ettei hälytyksellä tarvittavia välineitä ehdi kaivella lumen tai pressujen alta, kun apua tarvitaan kiireesti.

Pelkästään nykyaikaiset ja toimivat tilat saattavat saada jonkun paikallisen kiinnostumaan sopimuspalokunnan toiminnasta.

Tuossa toiminnassa puolestaan jokainen tekijä on kullanarvoinen. Hätätilanteessa odottavan aika on pitkä, eikä Eräjärvellä silloin jouda odottamaan avun tuloa Orivedeltä saakka – tai pahimmassa tapauksessa vieläkin kauempaa, jos Orivedellä ollaan toisella hälytyksellä.

Vaikka paloauto Eräjärvellä onkin vesisäiliöltään kahden kuution verran isompien paikkakuntien autoja pienempi, auttava toimenpide sillä pystytään joka tapauksessa aloittamaan ennen kuin avustavat yksiköt muualta tulevat paikalle.

Maanantaina pääsin sattumalta omin silmin näkemään, kuinka nopeasti hälytyksestä Eräjärven sopimuspalokunta lähti matkaan. Päiväaikaan tuleviin hälytyksiin on haaste saada väkeä, ja sitä se on myös muilla pienillä paikkakunnilla.

Silti nollahälytyksiä eli hälytyksiä, joille kukaan ei pääse lähtemään, oli Eräjärvellä viime vuonna vain yksi. Se on kova suoritus, sillä sopimushenkilöillä on myös leipätyönsä.

Leave a Comment