Jalkapallon kaupunginmestaruuksista kamppaili viisi joukkuetta – voittajajoukkue ei päästänyt turnauksessa ainuttakaan maalia

Voittajajoukkue FC Elokapina koostuu Tuiskun edustusjoukkueen pelaajista. Kuva: Kari Koskinen

Jalkapallon Oriveden kaupunginmestaruusturnaus järjestettiin 9. heinäkuuta tekonurmella. Turnaukseen osallistui tänä vuonna viisi joukkuetta. Mukana olivat Molopäät, HirPy Senators, Pub Wanha Pankki, FC Elokapina ja FC Sändels.

Turnauksen ensimmäisissä otteluissa kohtasivat Molopäät ja HirPy Senators sekä FC Elokapina ja Pub Wanha Pankki. Turnauksen hienoiset ennakkosuosikit, kaveriporukasta koostuva Molopäät sekä Tuiskun edustusjoukkueen pelaajista koostunut FC Elokapina voittivat ottelut 2–0.

Toisissa ottelussa HirPy Senators ja Pub Wanha Pankki yrittivät avata turnauksen pistepottiaan keskinäisessä ottelussa, tuloksena tästä ottelusta HirPy Senatorsille 2–0-voitto.

Toisella kentällä turnauksen ensimmäisen ottelunsa pelannut, lähinnä koripallon pelaajista koostunut FC Sändels lähti haastamaan FC Elokapinaa. Ottelu pysyi pitkään tasaisena, mutta lopulta FC Elokapina nappasi 3–0-voiton.

Varmat finaalipaikat

Kolmansissa otteluissa Molopäät kohtasi FC Sandelsin ja HirPy Senators FC Elokapinan. Ottelut päättyivät Molopäiden 3–0-voittoon ja FC Elokapinan 5–0-voittoon.

Neljänsissä otteluissa Molopäät voitti Pub Wanhan Pankin 6–0, ja HirPy voitti FC Sändelsin 5–1.

FC Elokapinan ja Molopäiden alkulohkon ottelua ei tarvinnut pelata, koska molemmilla joukkueilla oli kolmen ottelun jälkeen yhdeksän pistettä ja siten varmat paikat finaaliin.

Pub Wanhan Pankin ja FC Sändelsin ottelussa ratkaistiin paikka pronssiotteluun. Pub Wanha Pankki oli ottelussa vahvempi numeroin 5–1. Näin pronssiotteluun tiensä selvittivät HirPy Senators ja Pub Wanha Pankki. FC Sändelsin kohtalona oli jäädä mitalipelien ulkopuolelle.

Tiukat mitalikamppailut

Finaalista odotettiin tiukkaa kamppailua kahden puhtaalla pelillä pelanneen joukkueen välillä, ja sellainen myös saatiin.

Ensimmäisen puoliajan jälkeen FC Elokapina johti ottelua 1–0. Toisella puoliajalla Molopäät sai luotua hyvää painetta Elokapinan päähän, ja kävi pallo kerran maaliviivallakin, mutta Elokapinan maali pysyi puhtaana.

Ottelun viimeisillä minuuteilla Molopäiden satsatessa hyökkäykseen, pääsi Elokapina tekemään kaksi maalia lisää, ja FC Elokapina juhli finaalin voittoa lopulta 3–0-lukemin.

FC Elokapina ei päästänyt turnauksessa maaliakaan, joten mestaruutta voi sillä saralla pitää vähintäänkin ansaittuna.

Pronssiottelusta muodostui hieman viihdyttävämpi ottelu, jossa molemmat joukkueet pääsivät maalien makuun. Ottelu päättyi lopulta HirPy Senatorsin 4–2 voittoon, ja heille turnauksesta kolmas sija.