Oriveden uusi retkeilyopas esittelee kaupungin luontokohteet – kartan saa auki vaikka QR-koodilla

Iso-Vuorijärvi, näyttely
Iso-Vuorijärven alue on yksi Oriveden retkeilyesitteen kohteista. Arkistokuva: Juha Jäntti

Oriveden kaupungin uusi retkeilyesite on valmistunut hiljattain.  

Kaupungin retkeilykoordinaattori Hannele Moilanen kertoo, että esite tehtiin ensimmäisen kerran viime vuonna. Nyt valmistui toinen painos esitteestä. 

– Tähän on muutettu joitain asioita, ja päivitetty tekstejä ja karttoja, hän kertoo. 

Retkeilyoppaan tarkoituksena on nostaa Oriveden matkailua ja retkeilyä esille sekä antaa tietoa ja opastusta luontokohteista. 

Esite löytyy Oriveden kaupungin sivuilta Liiku luonnossa –osiosta. Moilasen mukaan esitteitä on myös paperisena jaettu kirjaston aulaan ja Auvisen taloon. 

Tärkeimmät kohteet esitellään

Retkeilyoppaan on kuvittanut eräjärveläinen sarjakuvataiteilija Jukka Tilsa. Oppaassa esitellään Oriveden tärkeimmät retkeilykohteet Eräpyhästä Pukalan Virkistysmetsään ja Onninpolkuun.

Esitteessä on käytössä eri symboleita, jotka kertovat siitä, voiko kohteessa esimerkiksi yöpyä tai sytyttää nuotion nuotiopaikalla.  

Myös villasukkateema näkyy visuaalisesti oppaassa. Alun perin retkeilyopasta lähdettiinkin Moilasen mukaan tekemään villasukkateeman brändäämisen yhteydessä. 

– Villasukkahankkeen puitteissa on se ensimmäinen esite tehty, Moilanen kertoo. 

Myös villasukkajuoksun SM-reitti on esitelty oppaassa. 

QR-koodilla kartta auki

Orivedellä 12 vuotta asunut Moilanen valittiin retkeilykoordinaattorin tehtävään tämän vuoden maaliskuun loppupuolella. Pesti on sujunut hyvin.

Maaliskuussa pestiin valittu retkeilykoordinaattori Hannele Moilanen on alanvaihtaja. Hän on työskennellyt hammashoitajana ennen kouluttautumistaan luonto- ja ympäristöneuvojaksi. Kuva: Hannele Moilasen kotialbumista

– Olemme kyllä kehitelleet todella mielenkiintoisia juttuja. On tulossa kaikkea vähän erilaista ja uutta markkinointia juuri tähän retkeilyyn ja matkailuun liittyen, hän kertoo. 

Retkeilykoordinaattorin tehtävänä on tuottaa digitaalista reittitietoa ja jalostaa siitä retkeilijöitä palvelevia uusia tuotteita yhteistyössä yritysten ja kolmannen sektorin kanssa.  

Retkeilyesitteestä löytyykin kohteiden yhteydessä QR-koodi, joka vie puhelimella skannatessa sähköiseen karttaan. 

Jos Moilanen saisi suositella yhtä lempiluontokohdettaan Orivedellä, mikä se olisi? 

– Joudunkohan taas sanomaan sen Iso-Vuorijärven, kun olen nyt varmaan joka kerta sanonut sen, mutta se on kyllä todella hieno paikka. Ja eivät kaikki paikalliset ole siellä käyneet. Kyllä suosittelen, että jos vielä ei ole käynyt, niin ehdottomasti kannattaa käydä katsomassa se, hän neuvoo. 

Juttua muokattu 18.7.2022 klo 10:24: Oriveden retkeilykoordinaattorin Hannele Moilasen nimi oli kirjoitettu aiemmin jutun toiseen virkkeeseen väärin Hanne Moilaseksi. Nimi on korjattu oikeaksi.

Leave a Comment