50 vuotta sitten: Ilta Paltanmäellä

vanha vuosikerta, Paltanmäen ilta
Oriveden Pelimannit museon vierustuvan edustalla.

Oriveden Suvi toimikunnan järjestämä Ilta Paltanmäellä onnistui yli odotusten. Yleisöä oli viitisensataa ja sääkin oli alkuillan suotuisa. Illan avasi Oriveden Suvi toimikunnan puolesta Timo Liinamaa.

Lue lisää: Kaikki 50 vuotta sitten -jutut löytyvät Silloin ennen -sivustolta.

Pelimanniyhtye esitti mm. Oriveden valssin ja vanhan Orivedeltä talteenotetun kansantanssin Rensselin Timo Liinamaan johdolla. Veli Paavola selosti museon vaiheita ja rakennuksia, minkä jälkeen yleisö tutustui museoalueen rakennuksiin.

Leila Unkila viihdytti yleisöä huilunsoitollaan ja ohjelmassa oli myös työnäytteitä: Kehräystä ja karstausta Kahilaniemen pirtissä esittivät Sylvi Wilen ja Tyyne Permanto, pirtanauhaa kutoi Helena Orava.

vanha vuosikerta, Paltanmäen ilta
Tyttö, huilu ja aitta. Leila Unkila soittaa huilua.

Pihamaalla esitti vihdantekoa Lauri Seppälä ja tuohitöitä oli Mikko Patrosella myytäväksikin. Keinukalliolla eiintyivät Tuiskun taitavat tanhuajat Petri Salosen johdolla. Säestyksen hoiti Arvo Lindell viulullaan.

Puhvettikin oli ja lopuksi aikuisten karkelot lavalla.

Juttu on julkaistu Oriveden Sanomissa 20.7.1972. Se julkaistaan uudestaan juuri sellaisena kuin se on 50 vuotta sitten lehdessä ollut.

vanha vuosikerta, Paltanmäen ilta
Tyyne Permanto kehrää Kahilaniemen pirtissä.

Leave a Comment