Rovastinkankaan  koulun väliaikaisrakennuksia pystytetään nyt paikoilleen – tulevat tontille hyvin lähekkäin

Ensimmäinen siirtorakennus on jo koottu viipaleista Rovastinkankaan koulun tuntumaan. Toinen rakennus on tulossa ilmeisesti keskiviikkona. Kuva: Jaana Ala-Lahti

Rovastinkankaan koulun väistötiloja syksyksi on asennettu perustuksille tällä viikolla. Parmaco Oy toimittaa paikalle valmiit tilaelementit ja tekee viimeistelytyöt. Valmista pitäisi tulla koulun alkuun mennessä. Vaikeusastetta on nostanut melko ahdas tontti, jolle väistötilat on mahdutettava.

Ensimmäinen rakennuksista on jo pystyssä, sen osat kuljetettiin keskiviikkoaamuna perille Leppävirralta Savosta, noin 300 kilometrin päästä. Toinen rakennuksista on tarkoitus saada paikalle tulevan viikon puolivälissä.

Lue myösRovastinkankaan koulun Tredulta vuokraamat tilat korvataan väliaikaisilla siirtotiloilla – työryhmä esittää viiden vuoden vuokrasopimusta

– Ensimmäisessä rakennuksessa on kolme luokkatilaa, ruokailutila ja jakelukeittiö. Toiseen, pienempään tulevat teknisen työn tilat, kertoo Oriveden tekninen johtaja Matti Vesava.

Kuljetukset saapuvat Kangasalan vanhaa tietä, ja jo hyvissä ajoin Vesava oli saanut tieviranomaiselta lausuntopyynnön Oriveden puolen reitistä. Joitakin yksittäisiä liikennemerkkien siirtoja lukuun ottamatta isompia järjestelyjä ei kuitenkaan tarvittu, sillä siirtorakennuksen viipaleet mahtuvat kuljetukseen kohtuullisen hyvin.

Kuva: Jaana Ala-Lahti

Väistötilat tulevat aivan vieretysten

Jälkimmäinen väliaikainen rakennus tulee aivan edellisen viereen, vain parin metrin päähän ensimmäisestä. Ne sijoittuvat limittäin, pitkät sivut vastakkain. Toinen on noin 15 metriä lyhyempi kuin tämä jo paikallaan seisova, lähes 40-metrinen.

– Se on hyvin ahdas paikka toimia. Paikalle tuodusta mennään vähän yli puolikkaan sen pituudesta Rovastintien suuntaan, siitä alkaa rakennus kakkonen, ja se suuntautuu kohti muuntajarakennusta, Vesava katselee tontin asemapiirrosta koneeltaan yhdessä hankekoordinaattorina toimivan Antti Hynnisen kanssa.

Rovastinkankaalla hankekoordinaattorina toimiva rakennusinsinööri Hynninen, joka samanaikaisesti johtaa myös Yhteiskoulun A-osan sisäilmakorjauksia, tekee kaupungille töitä oman yrityksensä kautta. Hän on jo entisellä työnantajallaan Vahasella erikoistunut kosteus- ja sisäilma-asioihin.

Käytettävissä oleva alue rajoittuu olemassa olevaan Rovastinkankaan koulurakennukseen ja kahdelta sivulta tiehen.

– Koulun taaksekaan niitä ei voinut laittaa, sillä jos koulua laajennetaan, ne olisivat siellä tiellä, Vesava lisää.

Kuva: Jaana Ala-Lahti

Jatkotöitä riittää seinien sisäpuolella ja sisäänkäynneissä

Kaupunki hoiti ennen viipaleiden tuontia valmistelut perustusten alapintaan asti. Varsinaisista perustuksista huolehti tilojen toimittaja.

– Saatiin viemäröinnit vedettyä, ja jouduttiin vähän ampumaankin kalliota pois. Paaluperustuksella ne seisovat, Vesava kuvailee.

Lue myös: ROKin väistötiloja varten pitää räjäytelläkin – siksi odoteltiin koulutyön päättymistä

Tilojen toimittaja Parmaco Oy jatkaa siirtorakennusten viimeistelyä käyttövalmiiksi noin puolen tusinan työntekijän voimin. Monenlaista tekemistä vielä riittää.

– Rakennukset koostuvat viipaleista, jotka ovat noin kolmen metrin levyisiä. Kun viipaleet on saatu paikoilleen, liitoskohdat viimeistellään sekä sähköt, vedet ja viemäröinnit kytketään. Rakennetaan sisäänkäynnit katoksineen ja portaineen. Myös sisällä riittää tekemistä. Tiloihin rakennetaan väliseiniä, asennetaan naulakoita, koneita ja laitteita sekä muun muassa tieoliikenneyhteydet, Hynninen listaa.

Hynninen aikoi poiketa viikonloppuna myös Rovastinkankaan nykyisen koulurakennuksen sisällä, jonne on tulossa yksi uusi ryhmätila.

– Vähän mittailen ja valmistelen tulevaa tekemistä, hän täsmentää.

Mitä mahdollisesti alkaa tapahtua Tredun puolella tonttia, siitä ei Vesavalla ole mitään tietoa. Tredulaiset eivät sinne kuitenkaan syksyllä palaa opiskelemaan, vaan heille valmistellaan uusia opiskelutiloja keskustasta – lukuun ottamatta auto-osaston opiskelijoita.

Lue myös: Tredun uusi osoite on selvillä – ”Olemme innoissamme pääsystä ydinkeskustaan”

Projektipäällikön kanssa hanketta on johtanut työryhmä johon kuuluvat myös Marjatta Lilja, Ulla Eronen, Mia Mattila, Markku Puputti, Jussi Viljanen ja Tredun yksiköstä Kirsi Onnela.

Kuva: Jaana Ala-Lahti

Leave a Comment