Pasin tehdas sai uuden asukkaan – lasitaiteilija toi työhuoneensa Nuutajärveltä Orivedelle

Henni Eliala
Lasitaiteilija Henni Elialan työhuone löytyy nyt Orivedeltä.

Oriveden Asemanseudulla sijaitseva Pasin tehdas on saanut suojiinsa uuden yrittäjän.

Toimitilaan on kesäkuussa muuttanut lasitaiteilija Henni Eliala, jonka edellinen työtila sijaitsi Nuutajärven Lasikylässä Urjalassa.

Lue myös: Muotoilutapahtuma SuviDesign valtaa Purnun jälleen – mukana tapahtumassa on yli 20 muotoilu- ja taideteollisuusalan yrittäjää

Eliala kertoo muutosta kertovassa tiedotteessaan ajautuneensa lasin pariin sattumien kautta ja silkasta vahingosta vuonna 2010. Siitä asti lasi on materiaalina koukuttanut hänet täysin.

– Lasin monimuotoisuus jaksaa ihmetyttää minua joka päivä. Erilaiset pinnat ja värikerrokset kiinnostavat minua. Se näkyy suuressa osassa töitäni erilaisina hiontoina ja kaiverruksina. Lasin parissa työskentely on parasta, mitä tiedän, Eliala kertoo.

Tiedotteessa kerrotaan, että Eliala työstää lasia eri tekniikoilla, kuten esimerkiksi tasolasia sulattamalla, lampputekniikalla, suupuhaltamalla ja hiomalla.

Eliala on valmistunut lasikoruartesaaniksi Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta vuonna 2012.

Lasinpuhaltajaksi hän valmistui Ammattiopisto Tavastiasta vuonna 2014 ja lasinpuhaltajan ammattitutkinnon Eliala suoritti vuonna 2019.

Oman Hembula-yrityksensä hän perusti vuonna 2016. Hänen taidelasiaan on ollut myös esillä näyttelyissä niin Suomessa kuin ulkomailla.

Henni Eliala
Henni Elialan taidelasia on ollut esillä useissa näyttelyissä.

Leave a Comment