Kaksi OrPon urheilijaa heitti MM-kisoissa pistesijoille – aikuisurheilun MM-kisoissa nähdään vielä tälläkin viikolla orivesiläisuorituksia

Oriveden Ponnistuksen heittäjät Tanja Tanila ja Johanna Rosnell heittivät pistesijoille Tampereella meneillään olevissa aikuisyleisurheilijoiden MM-kisoissa.

Kisoissa on mukana 4 600 urheilijaa 90 maasta. Iältään urheilijat ovat 35–100-vuotiaita.

OrPon Tanja Tanila kisasi N35-sarjassa moukarissa ja painonheitossa. Moukari toi Tanilalle neljännen sijan. Hän heitti kisassa ennätystuloksensa 43,24.

Painonheitossa Tanila oli viides ja siinäkin teki ennätyksensä. Uusi ennätys kirjataan nyt lukemin 12,11.

Moukarissa Tanila heitti ennätystuloksensa heti ensimmäisellä kierroksella. Heitto jäi hänen ainoaksi yli 40-metriseksi.

Voitto meni tanskalaiselle Maria Hansenille tuloksella 49,62. Kolmanneksi tullut Luxemburgin Geraldine Davin kiskaisi 45,84.

– Sijoitus yllätti. Tulokseni oli harjoitusmäärään ja voimatasoon nähden hyvä. Lajiharjoittelun aloitin vasta toukokuulla. Painonheitossa minulla oli tilastojen valossa mitalimahdollisuus, mutta pari kilpailijaa yllätti minut ja jäin viidenneksi, kertoi Tanila pistesijoistaan.

Kisat jatkuvat perjantaihin asti. Tanilalla on edessä vielä kiekonheitto ja heittoviisottelu.

Rosnell teki myös ennätyksensä

Johanna Rosnell oli mukana N50-sarjan moukarissa ja keihäänheitossa. Ikäsarjansa moukarikisassa hän oli todennäköisesti nuorin osallistuja, sillä kilpailu pidettiin samana päivänä, kun hän täytti 50 vuotta.

Rosnell heitti moukarikisassa ennätystuloksensa 30,71. Hän otti kisassa sijan 16, kun mukana oli 19 urheilijaa. Voiton lajissa vei Suomen Satu Lehtonen tuloksella 51,50.

Keihäänheitossa Rosnell oli kuudes. Kolmen heittokierroksen jälkeen hän oli kisassa kahdeksantena tuloksella 25,36. Neljännellä kierroksella hän heitti 26,12 ja nousi tuloksella koko kisan kuudenneksi.

Keihäskisan voitti Saksan Dagmar Suhling tuloksella 41,79. Mitalisijoille vaadittiin yli 30 metrin heitot, sillä pronssin vei Ruotsin Linda Åkerman tuloksella 32,18.

Rosnellin kisat jatkuvat vielä kiekonheitolla ja heittoviisottelulla.

KuntoPirkkoja edustava M80-sarjan Usko Jokinen sijoittui kuulantyönnössä viimeiselle pistesijalle. Hän oli kahdeksas tuloksella 8,29. Voiton vei Saksan Roland Heiler tuloksella 12,91.

Oriveden Ponnistuksen heittoryhmästä M55-sarjan Jari Järvenpää otti moukarissa tuloksella 35,24 sijan 13. Mestaruuden vei Liettuan Gintautas Misevicius tuloksella 58,39.

M60-sarjassa Tapio Rajantaus työnsi kuulaa 10,55. Sillä irtosi kisasta 17. sija. Kisan voitti yhdysvaltalainen David Scott Eriksson tuloksella 15,86.