Kunnat jakavat Ukraina-projektin kuluja – Oriveden osuus pari tonnia

Orivedellä Ukrainan pakolaisia on alle 30, mutta kesäkuussa heitä kokoontui tänne enemmänkin yhteiseen tapaamiseen. Kuva: Jenni Koponen

Ukrainan sodan sytyttyä 24. helmikuuta on pakolaisina Suomeen tullut rekisteröityneitä ukrainalaisia noin 26 000. Viikoittain heitä saapuu noin tuhat.

Tampereella vastaanottokeskuksessa on noin 180 ukrainalaista. Hätämajoituksessa ei ole ketään, ja lisäksi yksityismajoituksen piirissä on noin 250 henkilöä. Pirkanmaalla yksityismajoituksessa on noin 350 henkilöä ja Orivedellä heitä on alle 30.

Lue lisää: Borssikeittoa rannalla ja ukrainalaisia tansseja – Orivedelle saapuu viikonloppuna kymmeniä ukrainalaisia viettämään perinnejuhlaansa

Vastaanottokeskuksia Pirkanmaalla on Tampereen lisäksi Sastamalassa ja Mänttä-Vilppulassa. Hallinnollisesti Orivesi on osoitettu Mänttä-Vilppulan vastaanottokeskuksen alaisuuteen.

Tampereen kaupunki ja Pirkanmaan kunnat ovat perustaneet ajalle 1.5.–31.12.2022 Ukraina-projektin, jonka tavoitteena on Pirkanmaalla pakolaisten vastaanottokyvykkyyden kehittäminen, viranomais- ja verkkoyhteistyön tiivistäminen, pakolaisten palveluprosessien sujuvoittaminen sekä tiedonkulun parantaminen ja nopeampi reagointi tilanteeseen. Lisäksi projektin tarkoituksena on luoda Pirkanmaan laajuisesti kotoutumista edistäviä käytäntöjä.

Projektin kustannukset on suunniteltu jaettavaksi siten, että Pirkanmaan kunnat Tamperetta lukuun ottamatta maksavat puolet projektipäällikön ja yhden projektisuunnittelijan palkkauskustannuksista. Tampere vastaa muun henkilöstön kuluista. Oriveden kaupungin maksuosuus projektista olisi 2 132 euroa.

Oriveden kaupunginhallitus hyväksyi osaltaan sopimuksen tällaisesta kustannusten jakamisesta.

Lue lisää: Lämmin tunnelma kannatteli läpi viikonlopun – ukrainalaisten musiikki ja herkut tulivat tutuiksi

Leave a Comment