Sähkökärpäslätkä sytytti todennäköisesti jäteauton kuorman palamaan Tapulintiellä – palo on sammutettu eikä vahinkoja juurikaan tullut

paloauto
Palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja. Kuvituskuva.

Pelastuslaitos sai hälytyksen liikennevälinepalosta keskiviikkoaamuna ennen kello yhdeksää. Jäteauton jätteenpuristimessa oli syttynyt jokin palamaan Oriveden Tapulintiellä.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Janne Latsa kertoi ennen kymmentä keskiviikkoaamuna, että palo oli saatu sammutettua.

Paloa jäähdyteltiin ensin, ja sitten jäteauton kuorma saatiin turvallisesti purettua Tähtiniemenrannan risujenkaatopaikalle.

Palon aiheuttaja oli Latsan mukaan mitä ilmeisimmin jätteenpuristimen kuormasta löytynyt sähkökärpäslätkä, jossa oli yhä paristot sisällä. Lätkä paloi kuormaa purettaessa.

Latsa muistuttaa, että sähkölaitteita roskiin laitettaessa paristot tulee ottaa aina pois.

Oikeastaan sähkölaitteita ei saisi laittaa kodin sekajäteroskikseen muiden roskien mukana, vaan ne kuuluisi viedä omaan keräykseensä. Paristot ja akut viedään sähkölaitteista irrotettuna vaarallisen jätteen keräykseen.

Näin ympäristö kiittää ja vastaavia paloja ei synny.

Henkilövahinkoja ei syntynyt, ja jäteautokaan ei pahemmin vahingoittunut. Jäteauton maalipinta meni hieman rikki ulkopinnasta pienestä kohtaa.

 

Juttua muokattu 22.6.2022 klo 10:30: Juttuun lisätty tarkempi paikkatieto, ja päivystävän palomestarin antamat tarkemmat tiedot tapahtumien kulusta.

Juttua muokattu 23.6.2022 klo 16:48: Lisätty tarkentava tieto sähkölaitteiden oikeaoppisesta kierrätyksestä.

Leave a Comment