Lukion lentopallojoukkue sai Pirkanmaan Lentopalloerotuomareiden kiertopalkinnon – haave lentopallolinjan perustamisesta avautui palkinnon tuojalle jo kotona keittiönpöydän ääressä

Oriveden lukion lentopallojoukkue palkittiin Pirkanmaan Lentopalloerotuomarit ry:n kiertopalkinnolla vuoden joukkueena. Pokaalista huolehtivat juhlan jälkeen Oona Halonen (vas.), kapteeni Annastiina Tarkkanen sekä libero Minttumaaria Ryömä. Kuva: Anne Kotipuro

Oriveden lukion lakkiaisjuhlassa oli ohjelmassa myös harvinaisempi palkitseminen, jonka hoiti lukion oma ylioppilas vuodelta 2017, nykyisin Tampereen yliopistossa kauppatieteitä opiskeleva Inka Raitala. Hän on jatkanut lentopallon harrastamista tuomarointipuolella. Palkittavalle joukkueelle hän on jo tuttu, sillä I-luokan lentopalloerotuomarina Inka on myös menneen kauden aikana viheltänyt joukkueen otteluita.

Hän kertoi paikalla olleelle yleisölle, että aiemmin Pirkanmaan Lentopalloerotuomarit palkitsivat vuosittain vuoden reiluimman seurajoukkueen.

– Koska nykyään kaikki ovat reiluja, olemme päivittäneet palkinnon nimeksi Vuoden joukkueen. Palkinnon tarkoituksena on antaa tunnustusta kovan työn tehneelle joukkueelle sekä edistää esimerkillistä toimintaa lentopallon parissa Pirkanmaalla, Inka Raitala kertoi.

Suunnitelma lentopallolinjasta eli jo vuosia ennen toteutumistaan

Joukkueen taival Oriveden lukion lentopallolinjan joukkueena alkoi jo hänen käydessään samaista lukiota. Pilottivaihe aloitettiin syksyllä 2016, Inka Raitalan abivuonna. Tuolloin ringissä oli kuusi urheilijaa, kaikki orivesiläisiä nuoria.

– Olin kuullut haaveet ja suunnitelmat Oriveden lukion lentopallolinjasta jo kauan ennen syksyä 2016. Isäni Harri Raitala, silloisen ja nykyisen joukkueen valmentaja, oli kertonut minulle visiostaan tuoda lentopallopaikkakunnalle mahdollisuus opiskella ja harjoitella laadukkaasti ilman pitkiä välimatkoja Tampereen urheilulukioihin.

– Mielestäni idea oli jo tuolloin mahtava, sillä itse hylkäsin ajatuksen lähteä urheilulukioihin ulkopaikkakunnille, koska pelkäsin että koulunkäyntini kärsisi pitkistä matkoista, Raitala kertoi.

Harri Raitalalla on ollut merkittävä rooli opettajana ja valmentajana koko kuviossa, sillä hän on aina ymmärtänyt nuorten halua opiskella menestyksekkäästi, mutta silti urheilla kovalla asenteella.

– Me kaikki olemme todiste siitä, että se on mahdollista, palkinnon tuoja totesi.

Inka Raitala toimii nykyisin Pirkanmaan Lentopalloerotuomareiden hallituksen sihteerinä ja tuli mielellään palkitsemaan entisen koulunsa menestyneen joukkueen. Palkittavien rivissä toinen oikealta valmentaja Harri Raitala. Kuva: Anne Kotipuro

Nuoruuden into ja kypsä vastuunkanto yhdistyvät

Palkittavien rivissä seisoi niin ulkopaikkakuntalaisia kuin oman paikkakunnan nuoria ja motivoituneita urheilijoita. Inka Raitalan mukaan joukkueen palkitseminen vuoden joukkueena oli helppo päätös.

– Tässä joukkueessa yhdistyvät niin nuoruuden into kuin myös kypsä vastuunkanto opinnoista ja tiukasta treeniohjelmasta samaan aikaan. Joukkue on tänä vuonna niittänyt nimeä monissa erilaisissa kilpailuissa. Heiltä löytyy Koululiikuntaliiton mestaruus, A-tyttöjen SM-hopeamitali, B-tyttöjen aluemestaruus ja loistava kärkikahinoiden sijoitus naisten valtakunnallisesta 2-sarjasta. Jokainen näistä saavutuksista on niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti merkittävä suoritus. Eikä siinä vielä kaikki: olette nuoria ja koko elämä edessä. Ties mitä ehditte vielä näiden hienojen saavutusten jälkeen saavuttaa.

Onnitellessaan joukkuetta ja luovuttaessaan kapteeni Annastiina Tarkkaselle kiertopalkinnon Inka Raitala tunnusti, että Orivedelle on aina mukava tulla viheltämään, sillä paikan päällä odottavat mukavat paikkakuntalaiset, reilut valmentajat sekä joukkue, jonka pelit ovat laadukkaita niin urheilullisesti kuin myös käytöksellisesti.

– Meidän erotuomareiden lisäksi lukion väki, teidän vanhempanne, valmentajanne ja ystävänne ovat teistä hyvin ylpeitä, hän vakuutti.

Leave a Comment