Pärskeet lensivät ensimmäisessä villasukkauinnissa – Kirkkolahti otti asusteista veronsa

Ensimmäisen villasukkauinnin lähtö oli näin pärskyvä. Kuva: Anne Kotipuro

Ikään kuin rohkaisuna osallistujille kävi liikuntapäällikkö Roope Marski juuri ennen starttia tarkistamassa Kirkkolahden veden lämpötilan laitureiden keskivaiheilta. Siellä se 20:n kohdilla huiteli, joten kaikki oli valmista perjantaina iltaseitsemältä ensimmäiseen villasukkauintiin.

Kysymys ei suinkaan ollut kilpailusta, vaan itsensä haastamisesta. Tarkoitus oli uida suunnilleen laitureiden päädyn tasolle laitettujen värikkäiden lötköpötköjen luokse ja käydä noutamassa sieltä minigrip-pussi palkinnon lunastamiseksi. Pussin sisältöä vastaan sai lunastaa lahjakortin, ja kaikki osallistujat palkittiin.  Aika monelle heltisi pääsy uimahalliin, mutta myös pyöräkaupan lahjakortista osa pääsee nauttimaan.

Laitureiden päissä päivystivät uimavalvojat ja kääntöpaikalla suppaili Elämys Myllylän Mika Nissilä, joten turvallisuuskin oli varmistettu.

Kahdeksan uskalikkoa lähti matkaan ja yhtä monta palasi

Vapaa-aikaohjaaja Petteri Lähteenmäki lähetti ämyrillään rantahietikolta matkaan kahdeksan osallistujaa. Enemmistö heistä oli nuorisoa, mutta varttuneempia kansalaisia edusti ennakkoluulottomasti Anu Huitu. Anu tuskaili veteen päästyään hitauttaan, mutta nopeuskisastahan ei ollutkaan kysymys. Maaliin hänkin sitkeästi polski.

Parhaan asun palkinnon sai itseoikeutetusti Helsingin Lauttasaaressa asuva Pihla Miettinen, joka oli sonnustautunut mummunsa neulomiin tumppuihin, tyylikkääseen pipoon ja Orivesi-kuvioisiin säärystimiin. Komeuden kruunasi kaksi pipoon kiinnitettyä punaista ilmapalloa.

Säärystimet pysyivät jalassa, sen sijaan Anu Huitun toinen vaaleanpunainen villasukka upposi Kirkkolahden aaltoihin. Kukahan sen sieltä laiturille sukeltaisi? Sukan omistaja varmasti ilahtuisi ikihyviksi.

Huitu kertoo käyvänsä myös uimahallissa ahkerasti. Hän innostui lähtemään mukaan, kun kerran jotakin uutta kivaa juttua tarjolla oli.

Anu Huitulle (vas.) jäi muistoksi hauskaan uuteen tempaukseen osallistumisesta pariton villasukka. Helsinkiläinen kesävieras Pihla Miettinen oli varustautunut mummun neulomin asustein palkinnon arvoisesti. Kuva: Anne Kotipuro

Telttasaunaan suorastaan jonotettiin

Uimarit pääsivät suorituksensa jälkeen myös lämmittelemään, sillä rannalle oli tuotu perjantai-illaksi myös paikallisen yrityksen 4Seasons Telttasauna Oy:n nelipaikkainen telttasauna, jonka saunamajureina ja vedenkantajina toimivat Eeva Pekonen ja Soile Yli-Pohja.

Firman markkinointi- ja tuotantotiimi eli Kari Pekonen ja Keijo Tikkanen viettääkin viikonloppua Riihimäen Erämessuilla. Varauksia oli kertynyt jo sen verran, ettei Tikkasella lähiaikoina liene tekemisen puutetta.

Saunan suosio oli suuri, ja löylyvuoroja jaettiin sulassa sovussa. Lämpöäkin kiukaasta kuulemma irtosi, vaikka nuoriso heittikin vettä kiukaalle ämpärikaupalla.

Kirkkolahti-tapahtuma jatkuu koko viikonlopun. Perjantaina saatiin jo nauttia melodisesta musiikista parin esiintyjän voimin, ja paikalle oli tiensä löytänyt ainakin perheitä ja kaveriseurueita. Tänään lauantaina odotettavissa on jo rokimpaa tykitystä, ja sunnuntaina rannalle kokoontuu ukrainalaisia.

Kirkkolahden uimalaan ei matka muodostu esteeksi, ja ainakin ensimmäisenä iltana oli ensiapuryhmäkin päässyt vähällä. Saunomista ei tänään kuitenkaan ole enää tarjolla, mutta eiköhän uimaan tarkene ilman sitäkin.

Saapa nähdä, muodostuuko villasukkauinnista Oriveden uusi kesänaloitusperinne.

Kurkistus telttasaunaan, joka osoittautui suosituksi perjantai-iltana. Kuva: Anne Kotipuro

Leave a Comment