Seurakuntavaalit pidetään syksyllä – nyt niitä varten on nimetty vaalilautakunta, jonka puheenjohtajana toimii Antti Nieminen

Seurakuntavaalit pidetään marraskuussa. Vaalien ehdokasasettelu päättyy 15. syyskuuta ja varsinainen vaalipäivä on 20. marraskuuta. Ennakkoon voi äänestää 8.–12. marraskuuta.

Oriveden kirkkovaltuusto on nyt nimennyt vaalien toimittamista varten vaalilautakunnan. Lautakuntaan kuuluu puheenjohtaja ja kymmenen varsinaista jäsentä sekä yhtä monta varajäsentä.

Vaalilautakunnan puheenjohtajaksi kirkkovaltuusto nimesi Antti Niemisen. Varapuheenjohtajan vaalilautakunta valitsee keskuudestaan ensimmäisessä kokouksessaan.

Muut vaalilautakunnan jäsenet ovat Pekka Kajarinne, Iris Westling-Vesanen, Mirja Irmeli Hirvonen, Merja Kahila, Anita Vihersalo, Samuel Mäkinen, Pirkko Tavasti, Arto Hakkio, Pasi Hietala ja Mika Tapiolinna.

Varajäsenet ovat Hannu Tuominen, Helena Lähdetmäki, Esa Montonen, Simo Helperi, Pirjo Lahti, Ilpo Kolari, Riku Kopra, Sirkka Alava, Tiina Utriainen, Tarja-Riitta Koskinen ja Sanna Tapiolinna.

Seurakuntavaaleissa ehdolla oleva, hänen puolisonsa, lapsensa, sisaruksensa tai vanhempansa ei voi olla vaalilautakunnan jäsenenä.

Vaalilautakunnan tehtäviin kuuluu muun muassa äänioikeutettujen luetteloon liittyvät tehtävät, valitsijayhdistysten perustamisasiakirjat ja ehdokaslistojen laadinta, ennakkoäänestyksen ja kotiäänestyksen toimittaminen sekä varsinaisen vaalipäivän äänestyksen toimittaminen.

Oriveden seurakunnassa on kaksi vaalialuetta. Ne ovat Oriveden alue ja Juupajoen kappeliseurakunnan alue.

Samalla kirkkovaltuusto myös päätti, että varsinaisena äänestyspäivänä äänestyspaikkoina toimivat Oriveden ja Juupajoen kirkot.

Leave a Comment