Neljännet koronarokotukset alkavat Orivedellä 70–79-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville 

Riskiryhmiin kuuluvat 70–79-vuotiaat voivat varata nyt ajan neljänteen koronarokotukseen Orivedellä ja Tampereella, kerrotaan Tampereen kaupungin tiedotteessa.

Päätös perustuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suositukseen.

Aiemmin neljänsiä koronarokotuksia on suositeltu kaikille 80 vuotta täyttäneille, voimakkaasti immuunipuutteisille, iäkkäiden hoivakodeissa asuville asukkaille ja 70 vuotta täyttäneille, jotka ovat koti- tai omaishoidon piirissä, tai jotka eivät selviä yksin kotona.

Lue myös: Suositus neljänsistä koronarokotuksista laajenee – ”Neljännellä rokoteannoksella pyritään estämään koronainfektion vaikutuksia ja turvaamaan kotona asuminen mahdollisimman pitkään”

Jos riskiryhmään kuuluva 70–79 -vuotias on sairastanut koronan ja saanut kolme rokotusta, hän ei tarvitse neljättä rokoteannosta vielä tässä vaiheessa, tiedotteessa kerrotaan.

Neljännen rokotuksen voi ottaa, kun kolmannen annoksen saamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat esimerkiksi vaikeaa sydän- tai keuhkosairautta, diabetesta ja sairaalloista lihavuutta sairastavat.

Ajan voi varata verkossa tai puhelimitse

Rokotuksia annetaan ajanvarauksella arkipäivisin terveysasemilla sekä viikonloppuisin Tampereella Hatanpään kiirevastaanotolla.

Ajan rokotukseen voi varata verkossa tampere.fi/koronarokotukset tai soittamalla terveyspalvelujen neuvonnan numeroon 03 5657 0023. Kyseinen neuvonta on auki joka päivä kello 7–22.

Lisäksi orivesiläiset voivat varata ajan myös soittamalla terveydenkeskuksen ajanvarauspuhelimeen, joka on auki maanantaista perjantaihin kello 12–13. Ajanvarauspuhelimen numero on 03 5657 5777.

Leave a Comment