Talviaisissa peräti kymmenet tanssit kesän mittaan – talkoohommin lähtemällä pääsee itsekin tanssimaan muina iltoina

Talviaisten VPK:n idyllinen tanssilava sijaitsee komealla paikalla mäen päällä, vain kivenheiton päässä Ysitiestä. Kaksi kesää jouduttiin olemaan ilman tansseja, mutta tänä suvena siellä veivataan uuden yhteistyökumppanin, ohjelmatoimisto Gramofonin kanssa kymmenet tanssit.

Ohjelmatoimisto on vuokrannut lavan ja järjestänyt esiintyjät ja VPK hoitaa muut järjestelyt. Tanssi-illaksi on valittu perjantai, ja lisäksi jalan alle menevää musiikkia tarjotaan juhannuspäivänä.

Tanssittajat ovat vähintään maakunnallisesti, monet laajemminkin tunnettuja. Aloitustahdit loihtii ilmoille Nina Åkerman ja tanssikesän päättävät elokuussa Finlandersit eli Finkut sekä Helminauha. Väliin mahtuvat muun muassa naisista koostuva Neitoset-bändi, Tomi Markkola ja Eija Kantola.

Tanssikausi on aiemmista kesistä hiukan pidentynyt, koska aiemmin oli yleensä seitsemät tanssit.

Jotta tanssi-iloa voitaisiin tarjota, tarvitaan tietenkin lavalle myös työvoimaa. Yhden tanssi-illan sujumiseksi pitää olla vähintään 12–15 henkilöä illaksi. Myyjiä pitää olla portille sekä useampaankin myyntipisteeseen, samoin järjestyksenvalvojia ja pysäköinninohjaajia.

– Aika kivasti on nyt tullut uusiakin talkoolaisia. Avajaisilta on saatu kokonaan miehitettyä, muualla on vielä jonkin verran aukkoja, joten vielä ehtii ilmoittautua, kertoo Päivi Hämäläinen järjestäjien puolesta.

Pubiin tuleville tarvitaan anniskelupassi ja järjestystä valvovilla pitää tietenkin olla järjestyksenvalvojakortti, muuten tanssi-illan talkoilu sopii kenelle vaan maalaisjärjellä varustetulle aikuiselle, joka jaksaa kantaa vastuun omasta osuudestaan yhden illan.

– Ihmeitä ei vaadita eikä yksin tarvitse töitä paiskoa, vaan kaikissa hommissa on kaveri. Leppoisalla meiningillä mennään, ja välillä pääsee vessaankin, kuvailee yli 20 vuotta talkoolistoja laatinut ja talkoolaisiin yhteyttä pitävä Päivi Hämäläinen.

Talkootyölle saa tässä tapauksessa myös mainion hyvityksen, sillä jo yhdellä vapaaehtoistyövuorolla pääsee tanssimaan koko kesän ilmaiseksi. Tämän ovat huomanneet esimerkiksi aktiiviset tanssinharrastajat. Moni ilmoittautuu valmiiksi työparina kaverin kanssa. Hämäläisen mukaan onneksi on heitäkin, jotka haluavat tehdä montakin perjantai-iltaa iloisessa seurassa.

Tarjottavia ei sentään tarvitse itse loihtia, sillä täksi kesäksi on siihenkin luotu uusi yhteistyökuvio. Kahvion tarjottavat tulevat Orivedeltä lounasravintola Hellasta. Näin saadaan kahvin kanssa itsetehdyn makuista.

Leave a Comment