MM-asiantuntija Esa Keskinen: ”Toivotaan, että Tšekki on saanut asiansa kuntoon, jotta nähdään huikea peli”

Jääkiekon MM-turnauksessa Pirmedioiden asiantuntijana toimiva leijonalegenda Esa Keskinen toivoo, että Tšekki olisi saanut jään ulkopuoliset asiat kuntoon, jotta tiistaina nähtäisiin hieno kamppailu.

Suomella on siis alkusarjasta pelaamatta enää yksi ottelu, jossa vastaan asettuu Tšekki.

Suomi kamppailee tiistaina lohkovoitosta ja vastaan asettuu taitava Tšekki. (Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto)

– Toivotaan, että Tšekin puolella on saatu hommat kuntoon. Siellä on ollut vähän säätämistä ja yksi kaveri lähti kotiokin. Toivotaan, että he ovat saaneet asiat puhuttua ja joukkuehengen kasaan. Jos Tšekki on saanut asiansa kuntoon, nähdään huikea kamppailu, Keskinen sanoo.

Hänen mukaansa tilanne ei ole Tšekin kannalta uusi, vaan jostakin syystä, Tšekillä on yllättävän useinkin erilaisia hankaluuksia löytää oikeanlaista asennetta pelaamiseen.

– Itsekin olen matkan varrella nähnyt, että jos Tšekkiä kiinnostaa pelaaminen, se on tosi taitava ja taisteleva joukkue. Sitten joskus välillä Tšekki menee ihan vihellellen ja soitellen sotaan, Keskinen muistelee.

Tšekki sai kesken turnauksen riveihinsä kenties koko MM-turnauksen suurimman tähden, Boston Bruinsin huipputaitavan David
David Pastrňákin.

– Kun tällaisia kavereita tulee niin he varmasti omalla esimerkillään näyttävät, miten asiat hoidetaan ja pelataan. Vaikka Suomen puolella ollaan niin toivotaan tosiaan, ettei nämä kisat menisi Tšekiltä ihan vihkoon, koska joukkue on hyvä, Esa Keskinen sanoo.

Suomi hakee varmasti tosissaan ottelusta voittoa ja sitä kautta lohkon kärkisijaa. Se helpottaisi vähän taivalta puolivälierissä. Esa Keskinen sanoo, että Helsingissä pelattavasta toisesta lohkosta ainakin Sveitsi on tehnyt häneen vaikutuksen.

– Sveitsi on esimeriksi Kanadan voittanut monissa kisoissa. Sveitsi tulee olemaan nytkin paha vastustaja. Se on kova porukka taistelemaan.

Itävalta kaatui puhtaasti

Ennen Tšekin-kohtaamista Leijonat kaatoi kisojen kuudennessa ottelussa Itävallan 3–0. Esa Keskisen mukaan peli oli odotetunlainen.

Vahvan ottelun pelannut Teemu Hartikainen (70) sai kovuutta osakseen (Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto)

– Ensimmäinen maali tuli aika nopeesti ja sitten vähän selkä suoristui, ja ensimmäinen erä oli Suomelta hieman löysä. Toisessa erässä Leijonat sitten paransi.

Keskisen mukaan selvät voitot altavastaajista kertovat Jukka Jalosen joukkueen asenteesta ja rutiinista.

– Siellä mennään joukkue edellä eikä haeta pistepörssivoittoja tai mitään. Porukka on sitoutunut. Tarvitsee hattua nostaa.

Keskisen silmää miellytti Itävalta-ottelussa etenkin Teemu Hartikaisen otteet.

– Ensin ihan loistava maali, jossa Hartikainen antoi loistavan lätyn Filppulalle, joka haki hienosti tilanteen siihen keskelle. Oli mulle yllätys, että Hartikainen pystyy tuollaisen syötön antamaan. Ja turha puhua, ettei Hartikainen ole tehnyt maaleja. Hän tekee koko ajan muille paljon tilaa. Sitten 2–0-maali, niin kukahan muu siellä maskissa oli kuin Hartikainen ja Granlund pääsi iskemään paluukiekosta.

Ottelun tiukin paikka Suomen kannalta nähtiin aivan ensimmäisen erän viime sekunneilla, kun Itävalta pääsi ylivoimahyökkäykseen.

– Se olisi ollut paha kavennus. Ja täytyy nostaa Itävallalle hattua, sillä se taisteli kunniakkaasti lopppun saakka, Keskinen toteaa.

Jussi Olkinuora pysäytti Itävallan kavennusyrityksen ensimmäisen erän lopussa. (Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto)

Maalivahti Jussi Olkinuora piti toisen kerran perättäin maalinsa puhtaana vaikka ottelu ei varmasti ollut ihan helppo.

– Maalivahdille on haastavaa pelata, kun parin erän aikana tulee vain 3–4 torjuntaa. Sitten kun sieltä tulee kiekko niin joutuu kylmäkallena torjumaan. Parempi olisi, että laukauksia tulisi tasaisemmin. Hienosti Olkinuoralla pysyy maltti ja keskittyminen pelissä. Joskus aiemmin on ollut sellaisia kisoja, joissa maalivahti on ollut vähän epävarma niin se on heijastunut koko joukkueeseen. Nyt on luotto maalivahtiin ja se näkyy kenttäpelaajissa, Keskinen analysoi.

Leave a Comment