Taija Kaukoranta vahvistaa OrPon passariosastoa – lentopallon ohessa hän opiskelee Orivedellä lähihoitajaksi

Taija Kaukoranta
Taija Kaukoranta edustaa ensi kaudella OrPoa. Kuva: Veli-Jussi Lietsala

Mestaruusliigan pelejä jo kolmessa joukkueessa otellut Taija Kaukoranta (22–173) on tehnyt Oriveden Ponnistuksen kanssa kaksivuotisen pelaajasopimuksen. Hän vahvistaa seuran passariosastoa.

Kaukoranta on Oulunsalon Vasaman kasvatti. Hän aloitti lentopallon pelaamisen E-tytöissä 10-vuotiaana ja osoitti kykynsä, sillä menestystä tuli heti nuorten sarjoissa.

Kaukoranta lähti kotiseudultaan 15-vuotiaana lentopallon perässä Kuortaneen valmennuskeskukseen. Siellä hän pelasi kaksi kautta ykkössarjaa ja kolmannen myös liigassa Kuortaneen joukkueessa.

Sen jälkeen edessä oli kausi Nurmon Jymyssä, josta tie johti Hämeenlinnaan. Sieltä hänelle irtosi ensimmäinen SM-mitali, joka oli hopea.

LiigaPlokista Kaukoranta sai kultamitalin

Muutot jatkuivat. Kaukoranta siirtyi kahdeksi pelikaudeksi Pihtiputaan LiigaPlokiin. Saavutuksena sieltä tuli Suomen cupin kultamitali.

Viime talvi Kaukorannalta sujui Oulun Ettassa ykkössarjaa pelaten.

– Halusin palata mestaruusliigaan takaisin. Siellä on haastetta itselle tason ollessa kovempi. OrPo osui hyväksi valinnaksi. Siellä on 13 pelaajan ryhmä nuoria, tavoitenälkäisiä pelaajia. Lisäksi italialainen päävalmentaja Andrea Carasi ohjaa meidät eurooppalaiseen pelitapaan, Kaukoranta kertoi.

Kaukoranta on vasenkätinen pelaaja. Passipelin ohessa hän on hyvä syöttäjä. Viime kaudella hän teki yhdessä erässä kymmenen peräkkäistä ässäsyöttöä.

Opinnot loppuun Orivedellä

Kaukoranta on kuulunut Suomen juniorimaajoukkueiden vakiokalustoon U16-, U17- ja U19-sarjoissa. Hän oli mukana myös EM-karsinnoissa.

U16-sarjassa hän oli voittamassa Pohjoismaiden mestaruutta ja kuului kisojen tähdistöön passarin tontilta.

Kaukoranta muuttaa Orivedelle asumaan. Hän jatkaa Oulussa kesken jäänyttä lähihoitajakoulutusta Tredun Oriveden toimipisteessä.

– On hieno juttu, kun asunto, koulu ja pelihalli ovat kävelymatkan päässä toisistaan. Aikaa ei kulu matkoihin, Kaukoranta totesi.

Juttua on muokattu 24.5.2022 klo 10.02: Juttuun on lisätty Taija Kaukorannan kuva.

Leave a Comment