Esa Keskinen: ”Oltaisiin voitu alkaa pelleilemään, mutta Leijonat pelasi ryhdikkään ottelun ja voittaa myös Itävallan”

Leijonat kaatoi perjantaina iltapäiväottelussa Iso-Britannian selvästi 6–0. Pirmedioiden MM-asiantuntija Esa Keskinen toteaa, ettei ottelusta jäänyt hirveästi kerrottavaa. Keskinen kehuu kuitenkin Leijonien tyylikästä esitystä ja arvioi, että virtaa jäi hyvin lauantain otteluun Itävaltaa vastaan.

– Ensimmäisestä erästä lähtien nähtiin, miten peli menee. Tasoero oli niin suuri kuin etukäteen tiedettiin. Suomi teki pari maalia per erä ja pelasi tyylikkään ottelun. (Niklas) Friman on pakko nostaa esiin, kun häntä jo aiemminkin kehuskelin. Ihan huikea esitys ja sai onnistumisen. Myös Hietanen sai maalin ja Lammikko sai tehopisteen. Tällaiset on isoja juttuja, Keskinen sanoo.

Niklas Friman palkittiin Suomen parhaana pelaajana. (Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto)

Ottelu Iso-Britanniaa vastaan vaikutti välillä Sorsapuiston sunnuntaihöntsältä, mutta Suomi esiintyi lopulta hyvin.

– Oltais voitu alkaa pelleilemään, mutta pelattiin ryhdikäs peli. Kunnioitettiin myös vastustajaa ja sillä tavalla pelaaminen oli hyvää.

Iso-Britannian kannalta ottelu oli synkkä, sillä kuudesta maalista neljä pomppi omien pelaajien varusteista verkkoon.

– Miten voi käydäkin noin. Pari kertaa kiekko oli menossa maalin ohi, mutta pomppi sitten jostain luistimen terän kulmasta verkkoon. Vähän harmitti, kun ainahan sitä vähän altavastaajan puolesta liputtaa vaikkei nyt voiton puolesta tarvinnut pelätä. Brittien maalivahti pelasi loistavan pelin ja hänellä oli aika tuskainen ilme niiden pomppujen jälkeen. Mutta toimitettiin siis kiekkoa maalille, eikä alettu pelleilemään, Keskinen toteaa.

Puolustaja Miro Heiskanen ja Esa Lindell tekivät vahvat ensiesiintymiset näissä kisoissa Leijona-paidassa.

– Tosi loistavaa peliä. Oli hienoa katsoa Heiskasen harhautuksia ja sitä, miten hän näkee peliä. Kun hän vaikka avaa maalin kulmalta sini- ja punaviivan väliin niin hän on itse jo kohta hyvällä luistetelulla tukemassa hyökkäystä. Ja jos tilanne menee ohi niin hän on samalla vauhdilla heti puolustamassa, Keskinen kehuu.

Miro Heiskanen teki tyylikkään ensiesiintymisen Nokia Areenalla. (Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto)

Heiskasen ja Lindellin rooli varmasti vielä korostuu ensi viikolla, kun aletaan pelata isommista asioista.

– Nämä kaverit pystyvät pelaamaan ketä vastaan tahansa. Kannattaa jo pelkästään Heiskasen takia katsoa näitä pelejä. Olen aina sanonut, että jos on peliin menossa ja ostaa lipun niin pitää olla joku, jota seurata. Nämä on sellaisia tähtiä, ettei heitä nähdä montaa kertaa Suomen kaukaloissa, Keskinen sanoo.

Palautuminen Suomen etu

Suomi ei juurikaan tuhlannut energiaa Iso-Britanniaa vastaan, joten sitä luulisi riittävän lauantain ottelussa Itävaltaa vastaan.

– Suomi on selkeä ennakkosuosikki, ja varmasti hallitsee ja voittaa pelin. Lisäksi Itävalta pelasi perjantaina iltaottelun, joka venyi jatkoajalle ja rankkareihin asti, joten Suomella on etu palautumisessakin.

Itävalta on esiintynyt MM-kisoissa melko pirteästi, mutta kärsi eilen pahan tappion Latvialle.

Iso-Britannian maalivahti Ben Bownes joutui melkoiseen kiekkosateeseen. (Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto)

– Jos Suomi saa yhdestä kahteen nopeaa maalia niin voi tulla rumatkin lukemat, mutta toivotaan, että pysyy tuloksellisesti tasaisena eikä heti repeä. Mahdollisuus repeämiseen kyllä on, Keskinen toteaa.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen on mahdollisesti nyt lukinnut kentälliset, koska Leijonat jatkaa Itävaltaa vastaan täsmälleen samalla kokoonpanolla kuin edellisessä pelissä.

– Nyt aika lailla tiedetään kokoonpano ja luulen, että näillä mennään. Aina tietenkin joku voi tulla kipeäksi tai loukkaantua, Keskinen sanoo.

Jussi Olkinuora jatkaa Leijonien tolppien välissä. Tämä on pieni yllätys, sillä tähän saakka peluutus oli mennyt Harri Säterin kanssa vuorovedolla.

– Valmennus varmasti tietää, miten tästä eteenpäin mennään. Ja peluutus on aina toiminut ja voidaan luottaa maalivahteihin, Keskinen linjaa.

Voit kuunnella Esa Keskisen MM-kommentteja myös Tampereen Kiakkoradiossa.

Leave a Comment