Itävaltalaiset Petra ja Martina nauttivat MM-fiiliksestä: ”eri maiden fanit tulevat hyvin toimeen keskenään”

– Me olemme niin ylpeitä nuoresta joukkueestamme, joka otti pisteen Yhdysvalloilta! Se oli todella hieno suoritus!

Näin hehkuttivat itävaltalaiset Martina Hetzmannseder ja Petra Spiegel Tampereen Nokia Arenassa hieman ennen Itävalta–Tšekki-ottelun alkua, eivätkä tienneet, että vielä parempaa oli tulossa.

Petra Spiegel (vas.) ja Martina Hetzmannseder ovat olleet erittäin tyytyväisiä niin Itävallan joukkueen edesottamuksiin kuin Tampereen MM-järjestelyihin.

Itävalta vääntäytyi Tšekkiä vastaan tasoihin runsaat puoli minuuttia ennen kolmannen erän loppua ja lopulta voitti 2–1 voittomaalikilpailun jälkeen napaten sarjapaikan säilyttämisen kannalta äärimmäisen tärkeät pinnat. Tšekin piti olla ylivoimainen, mutta vasta Valko-Venäjän pois sulkemisen kautta MM-paikan saanut Itävalta näytti ennakkoluulottomuutensa.

Tšekillä oli selvä valta katsomossa, mutta myös Itävallan pieni mutta pippurinen fanijoukko sai äänensä kuuluviin B-kulmauksessa.

– Meidän faniryhmässämme on täällä vain 40 jäsentä, mutta eihän Itävalta olekaan varsinainen jääkiekkomaa. Ensin tulevat alppihiihto ja mäkihyppy, sitten jalkapalloilu ja vasta sen jälkeen jääkiekkoilu, Martina muistutti realismista.

– Siihen nähden täytyy olla todella tyytyväinen siihen, että maajoukkueemme pelaa täällä ja hyvin pelaakin, hän myhäilee.

Kun hänelle ja Petralle kertoi, että tämän kauden Itävallan mestarijoukkueesta löytyi yksi pelaaja Suomesta, vieläpä Tampereen seudulta, nimikin muistui mieleen:

– Järvinen! Salzburgilla olikin hyvä joukkue, Martina sanoo.

Kaksikon kotikaupunki Itävallassa on Linz, jonka seura Black Wings oli päättyneellä kaudella pahoissa vaikeuksissa monikansallisessa ICEHL-liigassa jääden viimeiseksi sarjan loppuun päässeistä joukkueista.

Linziä valmentaa Raimo Summanen, ja siinä pelaavat tamperelaisille tuttu hyökkääjä Kai Kantola sekä espoolaislähtöinen maalivahti Rasmus Tirronen.

”Joka turnauksessa on oma tunnelmansa”

Itävallan pelaaminen näissä MM-kilpailuissa varmistui vasta kevättalvella, mutta lyhytkin valmistautumisaika riitti Petralle ja Martinalle.

– Hotelli järjestyi kyllä helposti, mutta kalliiksihan tämä reissu tulee, mikä ei tullut yllätyksenä. Viivymme täällä kahdeksan päivää, Petra kertoo.

Kumpikaan naisista ei ollut ennen tätä käynyt Tampereella tai edes Suomessa. Ensikokemus on miellyttänyt kaikin puolin.

– Järjestelyt toimivat todella hyvin, ja kaupungin keskusta on niin kompakti, että käytännössä kaikkeen on helppo kävellä. Hotellistamme Hämeenpuistosta tulee matkaa Arenaan 1,6 kilometriä eli juuri sopivasti, Petra pohtii.

Tämä on Linzissä kaupallisella alalla työskenteleville Petralle ja Martinalle viides MM-turnaus paikan päällä. He eivät halua panna reissujaan paremmuusjärjestykseen.

– Joka turnauksessa on aivan oma tunnelmansa, ja kaupungit ovat niin erilaisia. Aiemmista isäntäkaupungeista Kööpenhamina oli todella mielenkiintoinen, mutta niin oli Bratislavakin, Martina tuumailee.

– Samaa on se, että eri maiden fanit tulevat hyvin toimeen keskenään. Nykyinen poliittinen tilanne ei taida olla Suomelle ihan helppo, mutta erittäin turvalliselta täällä tuntuu olla, Petra jatkaa.

MM-kiekkoilun ratkaisupelit he seuraavat kotonaan televisiosta ja uskovat näkevänsä sunnuntaina 29.5. loppuottelussa ainakin Leijona-joukkueen.

– Suomi tai Kanada vie mestaruuden. Kummallakin on parempi joukkue kuin millään muulla maalla, Petra perustelee.

– Minusta tuntuu, ja toivonkin, että Suomesta tulee mestari, Martina sanoo.

Kirjoittaja: Antti-Pekka Lehtonen

Leave a Comment