Passarilupaus Petra Salmela siirtyy WoVosta OrPon pelipaitaan – seuran vaihtoon vaikutti Oona Viljasen paluu kotikentälle

Passari Petra Salmela siirtyy WoVosta OrPoon. Kuva: Salmelan kotialbumista

Rovaniemen Woman Volleysta tulee toinenkin pelaaja OrPon liigajoukkueeseen.

Lue myös: OrPon kasvatti palaa kotikentälle – WoVossa kolme kautta pelannut tuore suomenmestari haluaa myös maajoukkuerinkiin

Oona Viljasen lisäksi OrPon pelipaitaan pukeutuu passari Petra Salmela, 22–170, 1+1 kautta kestävällä sopimuksella.

Salmela on Sodankylän tyttöjä. Lentopallon perustekniikat hän imaisi Tähti-Volleyssa, josta tie vei Rovaniemelle. Woman Volleyn liigajoukkueessa hän on pelannut jo neljä kautta. Viimeisen kauden hän pelasi ykköspassarina puoliksi meksikolaisen Sashiko Sanayn kanssa.

Viime kaudella Petra keräsi passarina komeat 80 pistettä, joista iso osa hyökkäyksillä ja torjunnoilla, vaikka hänellä on pituutta vain 170 senttiä.

– Torjuntapelissä vastustajat aliarvioivat ulottuvuuteni. Korvasin lyhyyteni pompulla ja oikea-aikaisella torjunnalla, selvitti Petra.

Nälkää riittää

Salmela on pelannut tyttöjen maajoukkueissa. Kaudella 2017–2018 hänet valittiin mestaruusliigan parhaaksi naisjunioriksi.

– Olin havitellut jo aiemminkin OrPoon muuttoa. Vaihtoon vaikutti Woman Volleyssa pelannut orivesiläinen Oona Viljanen. Hänen kanssaan yhteispeli sujui erinomaisesti. Ja onhan se kiva, kun uudessa joukkueessa on yksi tuttu kaveri jo tullessa, kertoi Petra.

– Halusin pelaamiseen muutosta, haluan kehittyä edelleen pelaajana ja saavuttaa lajissa vielä menestystä, hän jatkoi.

Salmela kävi Rovaniemellä Urheilulukion. Nyt hän opiskelee Lapin yliopistossa luokanopettajaksi. Hänellä on aikeet siirtää opiskelu Tampereelle. Siksi hän muuttaa Tampereelle asumaan. Mansen ja Oriveden välillä matkustavien lentopalloilijoiden määrä kasvaa näin yhdellä.

Leave a Comment